anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Avand in vedere ca n-am mai avut parte de o ora de religie de vreo 2 luni de zile am uitat cum se inchina un bun credincios. Intrebarea e pe bune, chiar nu mai stiu daca dupa ce duci mana la frunte si la ombilic trebuie sa o duci in stanga sau in dreapta. Care-i ordinea corecta?
P.S. Nu-mi mutati intrebarea la religie, ca o sa sara credinciosii aia in capu' meu si n-am chef. Vreau doar sa stiu ce urmeaza dupa sus si jos, stanga ori dreapta?

9 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Salut! happy
La frunte pe mijloc,apoi la buric, burta, oricum jos, apoi umar drept, umar stang si cu incredere.Doamne Ajuta! happy

| floryynnel a răspuns:

Stai linistit, mai e putin si incepe scoala, au ei grija sa te invete asta, daca nu esti la scoala pe 8 parca e Măria Mică, te duci pe langa o biserica si siigur vezi acolo.
Unesti cele 3 degete si dupa: frunte( in numele tatalui), dupa jos la,, booric"(si'n a lu ficsu) dupa dreapta(si-al sfantului) dupa stanga(duh) si dupa spui amin...asa m-au invatat la scoala big grin

| AtateaConditii a răspuns:

Sus, dreapta, stanga, jos.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Măi, curlyyy, măi, o face numai cine vrea (unii se folosesc de ea, doar în situații disperate)! : ))

De la dreapta la stânga (ortodocșii), iar de la stânga la dreapta (catolicii)

| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

O face cine vrea pe naiba. Chiar ai impresia ca Romanica e un stat democratic si in practica, nu doar in teorie?

P.S. Poate voi ajunge sa interpretez rolul vreunui popa asa ca nu strica oricumhee hee

| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai grijă cum, și când o faci. : ))
http://i.imgur.com/TH173Ty.jpg
Succes, curlyyy, și aștept o invitație la primul tău rol.;))

| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

Chiar iti multumesc, pentru tot. Cat despre invitatie, cu cea mai mare placere, dar mai trebuie sa curga apa pe Dunare pentru mult timp.

| ElenaSA a răspuns:

În general, în practica ortodoxă este folosită mâna dreaptă. Degetul mare, indexul și degetul mijlociu sunt împreunate într-un singur punct, în timp ce inelarul și degetul mic sunt ținute în palmă. Cele trei degete astfel împreunate se pun pe frunte, apoi coboară spre piept; de acolo, mâna merge către umărul drept, iar apoi ea merge orizontal către umărul stâng.
Da, important este sa si practici credinta, nu doar sa stii cum se face o cruce, de teama orei de religie.

| CatelusaCuParulCret a răspuns:

Dreapta si dupa stanga.