Bună.
Totul este direct legat de psihicul personal al fiecărei entități!
Eu nu dar am avut o persoană care era obsedată de mine și cu greu a cedat.
Doamne ferește să treci prin așa ceva.
Pa, pa.
Bine ai revenit.stii ca ne era dor d tine nu? mai ales mie
cat despre intrebare...sa stii ca e destul d complicat. iubesti p cineva in mom in care esti dispus sa faci totul pentru el, in mom in care esti dispus sa lupti pentru fericirea lui si sa o lasi p a ta deoparte, cand ai puterea sa renunti la el, daca stii ca lui ii va fi mai bine fara tine. iubesti p cineva in mom in care pui persana p care o iubesti mai presus d tine si vrei sa ii fie lui bine in primul rand, nu tie.
atunci cand esti obsedata de cineva incerci sa il obtii p acel cineva cu orice pret fara sa iti pese d consecinte, cand devii insuportabila, cand te incapatanezi sa fi mereu langa el chiar daca stii ca asa il sufoci, cand simti ca nu poti trai fara el daca pleaca d langa tine 2 min, cand te intereseaza in primul rand sa fie e al tau si nu iti mai pasa daca el vrea asta sau nu.
mai bine d atat nu pot explicaimi pare rau...
si da, am fost si eu in astfel d situatii
Pai cand e dragoste adevarata chiar iti place de persoana aceea iar o obsesie este cand nu iti place de acea persoana dar te gandesti mult la ea nu iti poti scoate acea persoana din cap!
Bună Mumoaso! Siteul o fost cam plictisitor fără tine!
Eu sunt bine, mersi, mă bucur de ploi şi de aer curat!
Cît despre diferenţă, obsesia e patologică, e boală, nu are nici în clin, nici în mînecă cu dragostea. Dragostea ţine de partea sănătoasă e sufletului, pe cînd obsesia ţine de creier şi de o nevoie patologică.
Apoi, iza nu cred că atunci cînd iubeşti este prioritar să pui nevoile celuilalt înaintea nevoilor personale. Atunci cînd nevoile tale vin pe al doilea plan şi nu sunt împlinite apare frustrarea şi cum îl mai poşi împlini pe celălalt când nu eşti tu OK? Nu are sens. Ştiu că am fost învăţaţi că dragostea înseamnă sacrificiu, dar dacă implică un sacrificiu, el trebuie făcut cu celălat, nu în dauna celuilalt sau în dauna intereselor mele. Nimeni nu ar trebui să fie deasupra nevoilor mele. Ştiu că sună egoist, însă nu e chiar aşa. În momentul în care eu sunt împlinită, fericită, îmi pot canaliza mai uşor energia pentru a-i face şi pe cei din jurul meu fericiţi. Când am nevoile proprii satisfăcute dăruiesc mai uşor. Dar dacă eu continui în patternul de a-l satisface pe celălalt, iar celălalt nu mă pune pe mine mai presus decât el, nu înseamnă asta implicit că unul ia şi nu dă nimic înapoi.
Nu, eu împlinită, la rândul meu îi împlinesc mai alţii mai uşor. Obsesia are nevoie de tratament psihic, psihiatric sau whatever, Iubirea are nevoie de iubire şi împărtăşire.
Eu nu am intalnit-o nici pe una nici pe alta cu adevarat, adica eu am iubit cu adevarat, dar eu nu am fost iubita asa, iar peste o obsesia cuiva pentru. mine nu am dat inca si nici eu nu am fost obsedata de cineva. dragostea adevarata vine de la sine se asterne pe neasteptate, iti da emotii, fiori, si fluturasi in stomac, te ameteste cu frumusetea ei (a dragostei bineinteles), simti nevoia sa fi si sa oferi fericire acelei persoane, este puternica si vine din suflet, e angelica, frumoasa si impartasita. obsesia nu vine din suflet curat ci din minte bolnava, te domina si nu mai poti gandi curat nu o simti in suflet ci e doar in mintea ta, te atrage acea persoana in mod anormal si nu stii ce anume si nu o poti controla, esti in stare de lucruri periculoase pentru. a-ti atinge scopul de a fi cu persoana respectiva si daca se poate tot timpul, nu ai bariere in a obtine aceast lucru si te pui si pe tine si pe persoana respectiva in pericol pentru.aceasta sustinand insistent de bolnav ca o iubesti mai mult ca orice, nu accepti refuzul si devii violent chiar din cauza asta si nu renunti niciodata,(chiar esti in stare de sinucidere) decat daca esti descoperit si oprit prin alte mijloace fizice.deci sper ca te-am lamurit cum e cu diferenta dintre cele doua tipuri si sper sa nu dai vreodata peste obsesie in viata
Dragostea fata de cineva nu are absolut nicio legatura cu obsesia fata de o persoana.
Adarui dragoste unei persoane este minunat, dar a fii obsedat este ingrozitor.Nu mi-ar place sa fiu in preajm unei asemenea persoane.
Bine ai revenit printre noi. Ti-am simtit lipsa. Am fost in astfel de situatii. Eu spun ca iubesti cu adevarat cand o persoana iti raspunde sentimentelor. Cand te incapatanezi sa visezi la ceva imposibil este obsesie.
Mi-a fost dor de tine, bine ai revenit pe TPU, sper ca acum sa ne fii aproape mereu.
Sa raspund la intrebarea ta acum:
Dragostea si obsesia sunt doua lucruri diametral opuse.
Cine iubeste si este iubit este fericit si aceasta inseamna dragoste.
Cine este patimas si-si doreste sa fie cu o persoana, iar aceea persoana nu este atrasa de el/ea si totusi insista si ar face orice sa obtina "dragostea" mult ravnita, inseamna ca aceea persoana este obsedata si ne aflam in fata unei boli psihice, care poate deveni periculoasa, atat pentru obsedat, cat si pentru cel/cea de care este asa zis indragostit.
Eu m-am aflat doar in prima ipostaza si am fost binecuvantata cu o dragoste adevarata care tine de multi ani.
Nu am fost obsedata de nimeni si nici eu nu am fost obiectul unui obsedat ceea ce de asemenea inseamna ca am avut noroc.
Sper ca si tu sa intalnesti, daca nu ai intalnit deja, dragostea adevarata si sa fii ferita de obsedati pentru ca, pot fi perversi si periculosi.
Un bun sfarsit de saptamana si sa fii iubita.
Da sunt acum. Obsesia este ceva trecator pe cand dragostea adevarata ramane.
Hey.si mie mi-a fost dor de tine stii cat te ador nu te-am mai vazut pe TPU de muIt.bine.ca nici eu nu am mai intrat.eu fac bine, o duc bine. [cica.].
asa.si ca sa-ti raspund si Ia intrebare:-b mintea mea boInava zice ca e unu si aceIasi Iucru x_x. si da.am trecut de 13456789098765431 ori prin situastii d-astea. da na.asta`i viata... te pup si bafta, mumoaso:*
Welcome
la varsta asta.nu cred ca poti intalni iubirea adevarataa
asta se numeste a te indragosti`.
si fratee cat despre obsesie.nu stiu ce sa-ti zic...
horror.
sa fii obsedat de cinevaaa. cred ca trebuie sa ai cu capul`.>!
deci baftaa>::dd
Buna,m-am reintors si eu,dar cu alta forma,alt nimic,de nevoie,multumesc de intrebare! Sunt ok,atat cat ne permit aceste vremuri ciudate pe care le traiam.
Diferenta intre dragoste si obsesie? Mare de tot! Cand iubesti pe cineva,renunti la el daca ti-o va cere,pe cand esti osedata de cineva, esti in stare sa ii dovedesti dragostea prin absurd, de aici ajungandu-se chiar la crima.Nu am fost in asemenea situatie,eu pentru cineva nu,altcineva pentru mine da,si asta m-a dat total peste cap, a trebuit sa schimb multe din viata mea, lucruri pe care altfel nu le-as fi schimbat cu nici un pret!
anonim_4396 întreabă: