anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu stiu ce am dar de la un timp parca mi-e foame mereu, nu stiu de ce, care ar putea fi cauza, de mancat mananc bine pana ma satur calumea, si nici nu sunt "obez" sa zic asa, sunt sportiv.
Imi cere organismul mancare de la efortul depus?
Sau de la faptul ca nu respect orele mesei?, Adevarul e ca nu am cum sa le respect sunt foarte ocupat si nu pot ajunge.
Care ar putea fi cauza?
Funda + vot!

Răspuns Câştigător
| BiuL a răspuns:

Asa am fost si eu dupa ce m-am operat pentru ca nu mancasem cateva zile inainte si na avea nevoie organismul sa isi refaca stocurile de minerale si vitamine, Probabil ai si tu diferite carente, trebuie sa mananci sanatos, sa bei neaparat 2 litri de apa pe zi, ajuta la senzatia de satietate si sa functioneaza orgamismul ok, sa mesteci bine si de multe ori fiecare imbucatura, sa mananci incet, iar in timp ce mananci sa nu faci altceva (uitat la tv, stat pe net, citit ziarul) si e normal iarna sa iti fie mai foame decat vara, ca e frig, noapte lunga, organismul are nevoie de cantitati mai mari de mancare pentru a se incalzi si pentru a functiona la parametrii optimi, Daca ti-e foame, mananca, stie corpul de ce iti cere anumite lucruri, daca ti-e teama ca te ingrasi, apeleaza la alimente sarace caloric.

2 răspunsuri:
| Zenit313 a răspuns:

Nu manaci destul de sanatos si ca sa compensezi efortul, organismul cere mai multa mancare!
Poate sa mai fie de la stres sau ai stomacul marit.

Trebuie sa mananci sanatos, si nu o sa mai simnti nevoia sa manaci asa de mult.
Atunci o sa ai suficiente vitamine si minerale care sa compenseze efortul depus!

| TheMotanel a răspuns:

Atata timp cat nu te ingrasi, mananca ori de cate ori iti e foame.

Ideea e sa nu "halesti" tot din 3 inghitituri...mananca mai incet ( cu inghitituri mai mici ) si o sa te simti full mai mult timp.