| litere123 a întrebat:

Salutare, oameni buni.

Am cunoscut la job un tip, anul trecut. Mi-a găsit nr de telefon și m-a contactat. Am vorbit 2 săptămâni virtual, după care ne-am întâlnit. Am descoperit că e diagnosticat cu sindromul ADHD și respectiv TOURETTE (ticuri). Pe lângă aceasta, am mai sesizat că mai e ceva bizar la el...dar am trecut cu vederea. Deși i-am menționat de la bun început că nu doresc o relație, că îmi place compania mea și nu am timp pentru prostii, el s-a atașat imediat. La cele două săptămâni virtual, îmi spune Te iubesc, că nu poate trai fără mine și că e în stare să se sinucidă dacă m-ar pierde. Jesus! M-am distanțat treptat de el, întrerupând chiar legătură căci devenise manipulator și egoist. Când i-am explicat asta în persoană, că nu mai vreau să păstrez legătura, devenise ciudat. Mă strângea de braț/mâna să nu-i plec. E ciudat faptul că avea probleme și cu ochii! Și dădea des peste cap într-un mod straniu. Mă înspăimântase. Îi blocase nr. Pe Facebook își copiase pagina la fel ca mine. Fără poza de profil, fără nimic. Avea băiatul planuri încă de la inceput: ne vedea căsătoriți, cu copii... JESUS Again. I-am blocat și Facebook-ul. Cred că vreo 5 nr. de telefon i-am blocat. L-am amentinat și cu politia, deși nu știu adresa lui concret, i-am menționat că mi-am schimbat domiciliul, că am pe cineva/partener, dar e bolnav. După o lună parcă se liniștise totul. Mă liniștisem și eu căci mă simțeam urmărită prin oraș. Dar acum câteva zile, mă contactează o "fată". Inițial am schimbat două cuvinte cu ea, dar am presimtit că e el. Așadar l-am blocat pe Whatsapp deși nu era sigură că e aceeași persoana. M-a contactat prin Sms normal, unde s-a descoperit. Îmi pune un emoji cu limba scoasa și adaugă "Scrie, dacă ai curaj, totul vine de la sine!". Teama mi-a reapărut efectiv. Omul acesta e bolnav, sesizez, și nu știu dacă gândesc sănătos eu. Nu îmi pot schimba nr. de telefon, căci pe acesta îl folosesc la facultate, pe grupurile cu colegii, la secretariat. Tot inițiez să-l blochez, trăgând speranță că nu-și va cumpăra 20 de cartele. Totuși, bolnav catalogandu-l eu, l-aș crede în stare. Ce pot face în cazul acesta? Trag totuși nădejde să nu-l mai văd în persoană sau dacă l-aș vedea să fiu înconjurată de oameni, caci l-aș vedea agresiv fizic și obsedat. Sau sper că lucrurile se vor liniști cu trecerea anilor, când va obosi să vadă că nu vreau să reiau legătura.

Mulțumesc pentru răspuns.

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Ai si tu vina ta... daca la prima intalnire ai vazut si ai stiut ca nu poate fi nimic intre voi, de ce ai mai continuat sa te mai intalnesti cu el? Asta-i problema la voi fetele, va place sa fi-ti iubite chiar daca voi nu iubiti! Degeaba ia-i zis ca nu vrei o relatie cu el daca te intalnea-i in continuare cu el! El vedea altfel relatia voastra.
Deci acum singura solutie e sa-l ignori total, nici macar un salut, absolut nimic! 2-3 luni sa nu mai intri in discutie cu nimeni pe care nu-i cunosti ca s-ar putea sa fie iar el deghizat!
Si ai dreptate, asta e bolnav, daca nu iei masuri serioase, de asta nu vei scapa prea usor. Probabil esti singura fata pe care a iubit-o vreodata din cauza bolii lui de aceea e atat de disperat dupa tine.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea face urmatoarele:
- iti pui contul de FB si Instagram pe "privat" si nu mai accepti cereri noi de prietenie, de la nimeni.
- raspunzi la telefon numai la prietenii care ii ai deja in lista ta de pe telefon.
Daca este un telefon important, cu siguranta ti sa va lasa mesaj sa suni inapoi, la compania, firma sau persoana respectiva, deci nu ai de ce sa-ti faci griji.
Blochezi toate mesajele si numerele de pe care iti sunt trimise si ignori sa-i raspunzi.
In final se va linistii, fiiindca altfel nu ai cum sa-l opresti decat prin ignorare. Politia nu-i poate face nimic, daca nu te ameninta cu nimic, dar te vor sfatuii si ei ce ti-am scris mai sus.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu se va liniști. Te poți aștepta la orice, chiar la tentativa de a te omorî. Te apară justiția și poliția în mod suficient? Nu. Ce poți să faci? Să îți iubești și să îți aperi tu viața ta.
Luptă cu orice mijloace. Te sună? Blochează numărul. Este mai ieftin decât a schimba telefonul sau cartela.

| dullcat a răspuns:

Buna.Asta da scenariu de film horror.Pe langa ce s-a spus deja, familia si prietenii stiu de toata intamplarea? E primordial sa pastrezi legatura constant, sa te verifice cineva daca esti ok periodic (prin mesaje) si sa fie cineva care te poate ajuta imediat din exterior in cazul cel mai rau.