Hey, stiu ca e târziu, dar doar acum am văzut întrebarea. Vrei pentru dansuri populare? Atunci te ajut eu. Nici nu stiu cu ce sa încep. Eu chiui bine, zic eu. Nu mă laud, dar mai multe persoane îmi spun ca chiui frumos, desi fac doar de un an dansuri. Mai întâi, asculta pe cineva sa auzi cum trebuie sa chiui (chiuituri mai lungi sau mai scurte). Pentru a chiui frumos si tare e nevoie sa exersezi mult. Si nu oricine poate chiui. Iti trebuie o voce foarte puternica. Încălzește vocea. Nu mult, după un timp nu vei mai avea nevoie de asta! Ia mult aer in piept si da-i drumul pe chiuitura in funcție de cat de lunga e, ca sa nu ramai fără aer, altfel ti se oprește vocea. Exersează, aici trebuie sa tipi, sa se audă tare, dar grija mare sa nu produci un zgomot când chiui trebuie puțin curaj, sa fii sigura pe tine si nu ai gatul uscat. Exersează mult si roagă pe cineva sa te ajute. Am încercat sa invat multe fete sa chiuie, dar fără rezultat. Ai nevoie de voce si putina vointa. Multa bafta, îmi cer scuze daca nu ai inteles nimic, daca eram fata in fata te-as fi putut ajuta mai mult. Numai bine, sa mă anunți daca ai reușit si sper ca ti-am fost de folos