In primul rand nu trebuie sa fi,, mai de treaba cu lumea" dupa parearea mea persoanele care fac misto de tine nu merita respectul tau. Nu e ca si cum noi am putea sa iti dam instructiuni exacte cum sa iti traiesti viata. Problema ta e ca nu ai incredere in tine fa un sport gen box sau judo sa iti intaresti si caracterul si corpul. Nu e atat de usor pe cat crezi sa te schimbi. Trebuie sa ii inveti sa te respecte puterea face un om sa fie de temut si respectat nu e ca si cum ar intelege de vorba buna sa te lase in pace crede ma poate in alta parte unde nu sunt oameni plini de smecherie si needucati. Daca esti tacut, indiferent si dai impresia ca esti slab lumea va incerca sa te domine si vor incepe sa faca misto de tine pentru simplul fapt ca ba poate nu te intereseaza gunoaiele care le spun sau facut. Iti spun de acum ca daca nu rezolvi problema asta vei avea de suferit si in viata. Nu incerca sa fi placut de toati prapaditii pentru ca mai jos de atat nu poti cadea. Tu daca stai si nu le zici nimic o sa isi bata joc de tine mereu. Ma indoiesc ca vei putea sa schimbi ceva acum insa trebuie sa devii barbat ce dracu si fetele se iau de tine? Te duci la box ce vrei tu si cand se mai ia cineva de tine ii dai o bucata crede ma nimic nu se compra cu momentul ala cand iti vezi oponentul la pamant zbatandu se ca un porc asta cred ca este cea mai rapida metoda cu vorba buna nu prea merge la noi insa daca doar vrei sa ai mai multa incredere in time mergi la un pshiholog daca nu e de tine calea asta. Eu nu stiu alt metoda asa imi rezolvam problemele de cand ma stiu cu pumnii so yeah ) Daca crezi ca te pot ajuta nu exita sa ma cauti stiu cum te simti prietenul meu din generala trecea prin aceeasi problema ca tine aproape si la liceu e boss de boss ) deci se poate un inceput nou aduce noi posibilitati problema e ca tu aproape termini liceul
In fine bafta
Nu te cunosti pe tine. In viata trebuie sa ai niste limite, valori, principii si cand ceva e de-ajuns, e de-ajuns, spui stop si opresti fortat acea chestie daca nu se opreste de la sine.
Daca experienta asta nu o folosesti pentru ceva constructiv atunci chiar meriti ceea ce patesti. Pune-ti un strat de piele pe tine, la figurat vorbind.
Poţi vorbi cu psihologul şcolii. Te poate ajuta mult să treci peste timiditatea asta, să nu mai fii aşa de retras ori să poţi să spui ce ai de spus, indiferent de situaţie. Nu te mai gândi că eşti luat în râs, fiindcă cel mai probabil nu e adevărat. E doar un gând. Spune-i stop, dă-i ignore, nu-l mai lua în seamă. Şi fii tu. Succes!
Andrei67y5 întreabă: