| GaBy_2623 a întrebat:

Salutare si un an nou fericit! Sunt un baiat de 17 ani, studiez la liceu pe profilul mate-info. Eu imi doresc foarte mult, ca sa urmez o facultate de informatica pentru ca iubesc calculatoarele. De mic m-au pasionat. Problema este ca eu in clasele 9-10 am studiat cu o profesoara care nu prea a facut mare treaba cu noi, mai exact aproape nimic. Acum avem alta profesoara care preda mult mai bine, dar problema este ca eu nu am chestiile de baza. Mai exact nu am chestiile de baza despre C++. Sincer imi este foarte frica ca nu voi ajunge la facultatea de informatica si voi ajunge un nimeni. Tot timpul zic ca boi incepe totul de la 0, dar nu fac asta. Eu sunt o fire mai lenesa. Prefer sa stau la calculator, sa ma joc jocuri, sa ies pe afara, orice numai sa nu invat. Sincer imi doresc foarte mult sa ajung la facultatea de informatica, dar trebuie sa fac cumva ca sa ma pun pe invatat, sa ma motiveze acest lucru cumva. Imi puteti spune cum sa rezolv acest lucru? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| SofiaAbigail a răspuns:

Sunt foarte multe site-uri in care te invata algoritmi, etc. Urmareste programa si cauta pe net de ex:matrici, cauta materiale bune ..gen sunt si de la ubb cluj ..citeste-le cu atentie, dupa rezolva probleme din acea categorie pe pbinfo si ti le si evalueaza, sau pe infoarena(dar acolo is mai mult de olimpiada), de asemenea sunt o gramada de site-uri cu probleme.Lucreaza variantele de bac la info care le gasesti pe cnlrinfo2009 pentru ca alea le lucreaza toti incepand cu subiectul 2 problema 2 si faci astea din toate variantele si apoi restul in functie de cunostintele care le ai pana atunci..de ex. ai citit la sortari, le-ai inteles, ai lucrat problemele de pe pbinfo, treci si la cele din variante. Daca vrei sa dai la facultate pe info programare e important sa dai bacu la info. Poti sa-ti mai iei cartea,, Culegere de probleme de Informatica(intensiv si neintensiv) bacalaureat si admitere" e foarte buna si nu costa mult si e facuta pentru elevii de liceu si e actualizata din 2015 nu e din 1900toamna.Nu-ti lua cartea,, Totul despre C si C++ pentru ca aia are putin mai mult, e greoaie si nu te ajuta la admitere.Fa asta, in a12-a prin Mai parca poti da simularea de admitere la Cluj, Bucuresti..ma rog unde te vei hotari sa dai si vezi de ce esti in stare..intre timp mai lucreaza, ti-as recomanda sa iei meditatii de la un profesor bun si incearca sa intelegi toate chestiile alea.Sa tocesti niste algoritmi si sa inveti probleme e cea mai mare greseala pentru ca vei ajunge sa uiti tot in scurt timp.Trebuie sa lucrezi constant. zilnic macar 2-3 probleme ca sa iti intre in cap. Daca esti a11.a sau a12.a atunci trebuie sa te apuci si sa tragi tare.E concurenta mare la info cum e si la Medicina. Funda? :*

3 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Esti la intensiv sau neintensiv? Sunt diferente foarte mari.

| Radu284 a răspuns:

Ce zici tu este: Imi plac calculatoarele ca sa ma joc pe ele si sa stau pe FB, etc. Dar nu as vrea sa stiu sa programez, si sa muncesc in domeniul asta, pentu ca imi e lene si sunt delasator. Mai stiu si alti copiii de varsta ta care gandesc la fel, si nu exista nicio solutie.

Eu ma bucur totusi, ca nu o sa-mi creasca concurenta happy

P.S. Eu nu am ivatat informatica la scoala, am invatat totul de unul singur, din carti (cand m-am apucat eu, nu era Internet).

| ishallhelpyou a răspuns:

Da, să te motivezi pe tine că în loc să te joci ai putea să înveți, să faci câteva tutoriale în C++ și să înțelegi ce și cum, totodată să umpli acele lipsuri.

Noi nu te putem motiva nici cu bani nici cu nimic, tu ești singurul care găsește motivație în ceva, tu trebuie să te motivezi singur pentru asta, mai ales dacă spui că îți dorești atât de mult.