In armata este mult mai bine, fiindca ai ajutor financiar la chirie, la transport, ai job asigurat pe cate 5 ani conform contractului, ai salarii mai bune samd.
Ca jandarm trebuie sa-ti cauti singur de munca, sa faci ture, si salariul nu este atat de bun cum este la armata si nici nu ai ajutor la plata chiriei, cum iti dau cei din armata acea suventie.
Bună! Și eu optam între SGP(cu intenția de a face o școală de MM după) sau jandarm subofițer la pază. Sugerezi că ar fi mai bine soldat? Ești în sistem? Și dacă locuiești cu părinții, mai primești ajutor financiar dacă vrei să stai în chirie sau să îți iei o locuință, chiar dacă unitatea e aproape de casă? Mulțumesc!
Eu nu sunt soldat si nici in sistem, dar am copilul unei rude apropiate care este in aarmata si primeste acel ajutor lunar, la plata chiriei apartmentului.
Din pacate, nu primesti ajutor daca locuiesti cu parintii in casa lor.
Dar dacă vrei să îți cumperi o locuință, primești acel ajutor pentru plata creditului chiar dacă locuința va fi în același oras ca și unitatea militară? Adică nu contează distanța locuinței pe care vrei să o cumperi față de unitatea militară? Mulțumesc!
Nu cunosc aceste amanunte daca primesti ceva si pentru cumpararea casei.
Dar in armata stiu ca sunt contracte incheiate pe 4-5 ani, asadar bancile dau credite fara probleme soldatilor si cadrelor militare, fiindca stiu ca exista seriozitate in armata si se platesc ratele lunare la casa.
La acest moment, cred ca este cea mai sigura solutie sa fii angajat pe termen lung cu un salariu decent, cu sporuri in armata.
De altfel nici o facultate din tara nu ofera locuri de munca, exceptie fac Academia Militara si cea de Politie, care iti ofera la terminarea ei, un contract demunca pe 4-5 de ani, cu salariu bun.
Din ce am mai citit și eu, am înțeles că primești ajutor financiar pentru plata chiriei sau a ratei pentru locuință, dar nu știu în ce condiții și suma e modică. Aș aplica pentru o unitate în aceeași localitate cu domiciul/locuința părinților, ca apoi să îmi fac un credit pentru propria locuință, tot în aceeași localitate sau pe o rază mai mică de 50km. Oare primesc vreun ajutor? Mulțumesc!
Cel mai bine este jandarm! Armata nu mai este ce a fost odată! Nu prea mai merita sa mergi acolo
Cat sa nu MORI DE FOAME! Crezi ca te umpli de bani și respect? No way! Acum ca ne flutura rusnacii iar AK-urile pe la urechi nu miroase treaba a " bine "!