| Allexxxxx0 a întrebat:

Salutare, știți cumva ce loțiuni sau ceva de genu pentru oprirea căderii parului? Chelesc in zona din spate a calului, tatăl meu la radului a fost chel acolo și stiu ca este genetic dar am 20 de ani, ma gandesc ca pot sa opresc putin cu ceva creme sau loțiuni, astept răspunsurile voastre

Răspuns Câştigător
| vmorghulis a răspuns:

În primul rând, trebuie să știi că pierderea părului poate fi cauzată de mai multe factori, inclusiv de predispoziția genetică. Din acest motiv, este important să consulți un dermatolog pentru a afla cauza exactă a căderii părului și pentru a recomanda tratamentul potrivit.

În ceea ce privește produsele disponibile pe piață, există o varietate de loțiuni și tratamente care pretind că pot ajuta la stoparea căderii părului. Acestea pot include ingrediente active precum minoxidil, care este un vasodilatator ce crește fluxul de sânge către foliculii de păr și poate ajuta la creșterea părului, sau finasterid, care este un medicament ce previne conversia testosteronului în dihidrotestosteron, hormon responsabil pentru căderea părului la bărbați.

Este important să reții că aceste tratamente pot fi eficiente doar în cazul pierderii de păr cauzate de alopecie androgenetică, care este o formă comună de chelie la bărbați. În plus, aceste produse pot avea efecte secundare, iar unele pot fi contraindicate în anumite cazuri.

În concluzie, dacă ai probleme cu căderea părului, cel mai bine este să consulți un dermatolog pentru evaluarea și tratamentul adecvat.