| JELLY284 a întrebat:

Salutare.
Sunt clasa a 12a și am bacul anul acesta la matematică, materie care nu pot sa o înghit, pe care o învăț foarte greu spre deloc și pe deasupra am și o profesoară care nu-și dă silința.
M-am gândit la opțiunea de a mă muta pe alt profil dar nu știu dacă se poate.
Scriu asta aici fiindcă nu am cu cine sa vorbesc despre asta.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Silinta trebuie sa ti-o dai tu, nu profesorul!
Datoria profesorului este doar sa va predea lectia dar silinta si-o da elevul sa invete lectia, iar la matematica se invata numai rezolvand zeci si sute de exercitii si probleme, fiindca numai asa vei reusi sa intelegi lectia predata.

Intr-a 12, acum in mijlocul anului scolar NU exista posibilitatea unui transfer, fiind imposibil la acest ceas. Transferurile se pot afce numai in vacanta de vara, inainte de inceperea anului scolar, acum fiind practic imposibil sa se mai poata face.
Dar poti pune mana serios sa inveti la matematica, rezolvand zilnic 10-20 de exercitii si probleme, din ce s-a predat pana acum.
In weekend, fiindca ai 2 zile libere, poti lucra intens cate 10-12 ore pe zi.
Asadar, poti recupera matematica care nu ai invatat-o pana acum, lucrand cu cea mai mare seriozitate, zilnic.

| Hollyg a răspuns (pentru Violleta2022):

Vai de capul meu… tu asa ai învățat matematica? Faceai sute de exercitii? 10-12 ore? Ferească Dumnezeu. Draga mea, matematica se pricepe nu se învață, si este datoria profesorului sa ma facă sa pricep matematica, pentru ca nu este doar teorie, exista o logica in matematica si daca nu o pricepi, degeaba înveți. Nu poate recupera ani de matematica in câteva luni. Ori tu îngrași porcul in ajun? Si inca ceva, matematica PE CARE, nu care. Pupici Vio’

| Violleta2022 a răspuns (pentru Hollyg):

Eu am invatat fiecare lectie la momentul cand a fost predata, chiar mi-am facut o profesie pe care o practic de peste 30 de ani, unde folosesc matematica in munca mea, zi de zi.

Asta cu invatatul si executatul de sute de exercitii este pentru puturosii care nu au invatat lectiile cand s-au predat, dar trebuie sa le invete la un moment dat cand s-a acumulat materie foarte multa si-i asteapta examene foarte importante.

3 răspunsuri:
| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Bună,poți căuta videoclipuri pe YouTube și de la alți profesori de matematica, găsești toate informațiile necesare.
Mai întâi ai nevoie de materia de bac, iar apoi trebuie doar sa lucrezi din tot.