| LazyKatZ a întrebat:

Am 17 ani şi aş vrea să ştiu: cum îmi pot trece alocaţia pe card fără ca părinţii mei să afle? Nu îmi place să le cer tot timpul bani, fiindcă fac un adevărat obicei din a se certa din cauza asta şi nu vreau să fiu eu mărul discordiei. Dacă se ceartă, măcar să nu mă bage pe mine la mijloc. În plus, nu e de parcă nu au destui bani. Îşi permit să arunce cam 400 RON pe fereastră în fiecare lună. Nu, pe bune: am făcut calculele de mai multe ori şi banii ăştia nu îmi ies deloc la socoteală.
Dacă ştiţi cum pot face bani şi pe alte căi, îmi puteţi spune. Aş vrea să-mi pun hainele vechi la vânzare pe OLX, dar nu ştiu cine ar vrea să cumpere haine la mâna a doua (de fapt, mai mult la a patra. Sunt luate de la second şi purtate atât de sora mea cât şi de mine, dar asta e partea a doua. Poveste lungă.) Cel mai detaliat (şi util) răspuns primeşte fundă.

5 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Nu poți pentru că ești minor. Dacă nu ai împlinit vârsta de 18 ani nu poți face majoritatea lucrurilor fără permisiunea părințirlor...sau părintelui. Părerea mea ar fi să te pui bine cu unul din părinți și să-ți treacă alocația...din câte știu dacă unul e de acord nu necesită neapărat și acordul celuilalt.

| Dugalle a răspuns:

Pentru alocatia pe card : te duci la o banca comerciala sau/si la secretariatul scolii tale si intrebi pe ei asta. Ei stiu mai bine.

" Isi permit sa arunce cam 400 RON pe fereastra in fiecare luna. " - Stai, ce? Cum ai ajuns la concluzia asta?

Sa faci bani la 17 ani cam nu ai cum decat daca stii sa faci ceva. Daca stii un limbaj de programare sau chestii gen AutoCad ( nu, nu e un program in care faci mici si bere ), Photoshop, ai putea sa te bagi pe freelancing. Mai faci un ban de buzunar.

| LazyKatZ explică (pentru Dugalle):

"Stai, ce? Cum ai ajuns la concluzia asta?"

Am menţionat în întrebare, în caz că nu ai fost atent. Banii ăştia nu îmi dau la socoteală oricum aş lua-o, şi nici ei nu ştiu (sau nu vor) să îmi explice. Eu cred că există doar o singură concluzie logică.

"Sa faci bani la 17 ani cam nu ai cum decat daca stii sa faci ceva. Daca stii un limbaj de programare sau chestii gen AutoCad ( nu, nu e un program in care faci mici si bere ), Photoshop, ai putea sa te bagi pe freelancing. Mai faci un ban de buzunar."

Cu limbajele de programare deja m-ai pierdut.

| LazyKatZ explică (pentru OnuOnulică):

Mă gândeam eu.

"Părerea mea ar fi să te pui bine cu unul din părinți şi să-ţi treacă alocaţia."

Am încercat asta, şi nu a mers.

| Dugalle a răspuns (pentru LazyKatZ):

Eu am intrebat : cum de ai ajuns la concluzia asta?

Adica cum de ai ajuns la concluzia ca ai tai " arunca " banii pe " fereastra ".

Oricum, m-am lamurit.

Întrebări similare