| Anoniq a întrebat:

Cred ca "sufăr" de anxietate socială, efectiv am inceput să ma gândesc ce vor crede colegii despre mine, dacă greșesc la ceva sau absolut orice, azi a fost prima mea zi la liceu și cand a trebuit să ies in fața clasei să ma prezint pur și simplu tremuram și abia mai vorbeam, asta nu e ceva nou, tot timpul am fost timid dar cred ca deja se agravează totul. Seara înainte de culcare mă gândesc cum o sa fie următoarea zi si abia aștept să treacă, imi e teamă să nu ma fac de rușine deoarece toți vor rade de mine sau mă vor crede un ciudat, când se uită cineva la mine mă gândesc ce părere are persoana respectiva despre mine, pe scurt, imi este frică de ce spun ceilalți despre mine, nu știu cum aș putea să trec peste această stare daca pot sa ii spun așa.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| DanielBarbu a răspuns:

Salutare! Nu pot să egalez situația prin care am trecut cu situația ta, fiindcă fiecare este unică și implică situații specifice. Pot să spun doar că am avut probleme de anxietate socială, job-ul meu presupune mult vorbit în public și îmi dă emoții foarte mari.

Am o înțelegere mult mai bună a situației de când am fost la terapie. Pentru mine a funcționat terapia cognitiv-comportamentală și m-a determinat să fac accesul la terapie mai accesibil. Cred că și în cazul tău ar fi de mare ajutor. Dacă vrei să începi călătoria în sănătatea mintală, ai la dispoziție următoarele soluții:

- site-ul https://psihologi.suntbine.ro/ - găsești 58 de specialiști din 20 de orașe din țară pe care îi poți compara până îl găsești pe cel potrivit pentru tine.
- aplicația Android I'm Fine https://play.google.com/store/apps/details?id=app.imfine - E gratuită și are diverse unelte care să te ajute să îți fie mai bine. De asemenea, poți lucra și cu specialiști între ședințe, dacă alegi să te conectezi cu unul.

Sper să îți fie de folos!

6 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Gândeşte-te cum ar fi dacă şi ceilalţi ar gândi: Oare ce crede Daggsvs despre noi? Când trăim într-un colectiv, scopul nu este să ne spionăm între noi, să ne înţepăm sau să ne tachinăm reciproc. Schimbă gândul ăsta, fii relaxat. Chiar dacă râd uneori de vreo greşeală a ta, ce mare lucru? De multe ori e normal chiar şi noi să mai râdem de noi înşine. Concentrează-ţi mintea spre lucruri mai bune, mai frumoase. Gândeşte-te, de exemplu, la ultima carte pe care ai citit-o; sau la cea pe care intenţionezi să o citeşti. Fii atent la ore, la ce predă profesorul. Lasă mărunţişurile astea. Şi va fi bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e problema ta ca, gandesti prea mult. incearca sa nu te mai gandesti la ziua de maine si sa iti faci tot felul de scenarii fictive, traieste momentul. ziua de maine nici nu o sosit si tu deja iti proiectezi un esec, corpul traieste ceea ce tu gandesti.o sa te obisnuiesti dupa o saptamana si nu o sa mai fi asa de emotiv. incearca sa te acepti asa cum esti.

| Dana2103 a răspuns:

Mergi la un psihiatru pentru adolescenti
Acesta se ocupa de boli nervoase

| Dana2103 a răspuns:

Citeste arta subtila a nepasarii
Urmareste ma si vezi cum nu mi pasa e la ordinea zilei
Am destui si pe aici care si doresc sa ma implic emotional, isi doresc.

| AlexAlxAlex a răspuns:

Si eu am trecut prin ce treci tu, si m-am "vindecat" de timiditate, tot ce a trebuit sa fac a fost sa socializez, sa ies afara cu prieteni, incearca sa iti iei castile la scoala si sa asculti muzica pe mine cel putin ma destreseaza muzica si iti mai recomand un lucru prefate ca nu te intereseaza de nimeni, si ca nu conteaza pentru tine absolut deloc ce cred altii adica joaca un rol in care orice ti-ar spune cineva sa nu te intereseze, pe mine m-a ajutat, succes!

| Pasiunepentrumasini a răspuns:

Aia e...