| Spitfire a întrebat:

Salutare TPU, in primul rand vreau sa imi cer scuze in cazul in care am gresit categoria in care trebuia sa postez intrebarea.

Sunt in clasa a 8-a, mai un pic si v-oi fi nevoit sa aleg un liceu unde sa merg.
In ultima vreme tot m-am gandit sa merg la un liceu militar, ce credeti, e o idee buna?

As fi foarte recunoscator daca ati avea informatii utile despre cum se desfasoara o zi de scoala intr-un liceu militar.

Multumesc anticipat!

P. S: dau funda celui ce imi raspunde cel mai bine la intrebare.

Răspuns Câştigător
| MariaNicoleta_3112 a răspuns:

Buna.Si eu am fost in situatia ta acum 2 ani. dar trebui sa te gandesti ca daca vei merge la un liceu militar. Acolo sunt 3 probe:
-fizica(constau în parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ şi a unei probe de rezistenţă);
-pshihologica(test de inteligenţă şi chestionar de personalitate);
-interviul
Sunt scutiţi de taxă de înscriere candidaţii care dovedesc, cu acte, că îndeplinesc una din următoarele condiţii:

sunt orfani de ambii părinţi;
provin de la case de copii sau plasamente familiale;
sunt copii ai cadrelor militare, soldaţilor şi gradaţilor voluntari sau ai funcţionarilor publici/personalului civil contractual ce îşi desfăşoară activitatea în Ministerul Apărării Naţionale;
sunt copii ai pensionarilor din Ministerul Apărării Naţionale;
sunt copii ai celor care au fost răniţi în lupta pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989;
sunt copii ai cadrelor militare în activitate sau ai soldaţilor şi gradaţilor voluntari, decedate/decedaţi în timpul şi din cauza serviciului, ca urmare a unor acţiuni militare, accidente, catastrofe sau a unor acte de devotament excepţional ori a unor misiuni în cadrul forţelor internaţionale destinate menţinerii păcii ori constituite în scopuri umanitare;
au venituri lunare, pe membru de familie, calculate în luna anterioară desfăşurării concursului de admitere, care nu depăşesc salariul minim net pe economie, stabilit prin deducerea din salariul minim brut a impozitului persoanelor cu copii în întreţinere".
Proba eliminatorie se desfăşoară sub forma unui test grilă de verificare a cunoştinţelor, cu durata de 3 ore, la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică (18 itemi, 8 pentru Limba şi literatura română şi 10 pentru Matematică) conform programelor în vigoare pentru clasele V-VIII. Pentru răspunsul corect de la fiecare item se acordă 0, 5 puncte. Punctajul maxim este de 9 puncte, echivalentul notei 9, la care se adaugă 1 punct din oficiu. Punctele se transformă în note echivalente acestora. Corectarea testului se realizează imediat după încheierea probei, în prezenţa candidatului de către doi profesori, asistaţi de alţi doi candidaţi.

Am si eu prieteni acolo care si-au facut toate si in ultima clipa sau razgandit din cauza vietii de acolo.
Parerea mea este ca tu sa iei o decizie pe care nu o vei regreta.

Sper sa iti fie de folos

3 răspunsuri:
| effect a răspuns:

Buna,pai am vizitat eu un liceu militar si la prima vedere pare fain si ok.Conditiile erau foarte bune in camere iar clasele aratau ok. Faza este ca trebuie sa te trezesti dimineata cand e trezirea pe la 5 nu stiu si chiar daca ninge, chiar daca e furtuna sa iesiti afara si se face incalzire sau nu stiu cum se numeste.Eu zic ca e un liceu fain. Uniforma aia o primesti gratis si parca ca sa intri dai niste examene atat scris cat si proba medicala.

| Spitfire explică:

Eu sunt din judetul Arad, insa m-am gandit ca liceul Campul Lung Moldovenesc este cel mai bun, asa ca acolo voi merge.

| laury_3196 a răspuns:

La ce liceu militar vrei sa mergi?