anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Treaba sta in felul urmator : am avut in liceu un coleg care ma ura tare. El are si un caracter mai urat,injura,este impertinent,arogant si obraznic,nu suporta sa i se dea ordine sau sa i se faca observatie. Ma injura,radea de mine cand ieseam la tabla dar cel mai marsav lucru care l-a facut : a "bagat strambe",cum se spune unui altuia,prieten cu el,de la alta clasa,sa se ia de mine si baiatul ala ma injura de fiecare data cand ma vedea pe hol...cea mai nasoala treaba e ca m-a injurat de morti,iar tata e mort. Nici el nici colegul meu nu stiu ca tata e mort. De atunci a trecut un an jumate,am terminat liceul,dar am observat ca acestui coleg tot nu i-a pierit ura prosteasca care o are fata de mine,m-a blocat pe fb. cand i-am trimis cerere,voiam sa vb cu el sa-l intreb de ce s-a purtat urat cu mine in liceu. Mi-am propus ca daca il vad pe strada candva,am sa-l opresc si o sa vb frumos cu el,sa imi spuna el motivul urii aceleia care o are asupra mea. Unii imi zic ca sa-mi vad de treaba ca "prostu' tot prost a ramas" dar eu vreau totusi sa incerc... poate fata in fata e intimideaza si isi da seama ca a gresit fata de mine,si sa-i spun ca tata e mort, poate intelegeca voi ce zice-ti : sa incerc sa stau de vb cu el sau s-o las balta?

3 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Las-o balta, "unii" au dreptate. Poate ca in viata ti se va oferi ocazia sa-i spui cat de marlan a fost.

| AliGab a răspuns:

Se vede ca si tu esti suparata pe el (nu inseamna ca il urasti), dar se pare totodata ca vrei sa il ierti. Cred ca in acest caz bine ar fi sa il ierti fara sa ii dai prea multe explicatii lui. S-ar putea sa nici nu inteleaga ce vrei sa ii spui si sa te injure din nou, iar asta nu ar aduce decat mai multa amaraciune in sufletul tau. Asa, lasa-l in pace si iarta-l in sinea ta ca saracul nu prea stie ce face si nu e foarte constient de comportamentul sau gresit, iar tu nu poti decat sa accepti ca asa este el si ca ceea ce s-a intamplat nu ar trebui sa te afecteze asa mult. Spor in cele bune

| Alexandra_Madalina_1990 a răspuns:

Da ar merita sa incerci sa vorbesti cu el civilizat sa-i explici ca tu nu ai nimic cu el si nici nu ai avut dar nu intelegi motivul urii astia nebunesti pe care o are fata de tine, pica pe care ti-o poarta dar nu-i da prea multe explicatii.Dar daca esti dispusa sa-l ierti vorbeste cu el daca nu la sa-l in pace se vede ca este un om usor influientabil