In primul rand in starea asta a ajuns in ani de antrenament. Se va vindeca la fel. Plimbari, te bucuri de soare, de luna, ploaie, oameni, orice. Inchisoarea mintii este foarte grea, are usa deschisa dar esti cu spatele si nu o vezi. Starea de nervi exista il consuma din interior. Rabufneste, du-te intr-un parc si urla cat de tare poti. Mai este partea sexuala, de cand e lumea si sexul se vinde. Schimba culorile hainelor, mai lasa negru in pace, ia ceva cu rosu. Rosu exteriorizeaza violenta ascunsa din interior. Asculta rock, jazz, clasica. Imbunatatesteti manierele, poarta camasa alba si papioane de multe culori
În regulă. Tu mi-ai scris despre cum să fac să ies din "starea asta". Ideea de a purta roșu în loc de negru este interesantă, nu m-am gândit până acum la ea. Când o să pot să fac rost de haine, să am timp să selectez, o să iau în calcul.
Însă, legat de "cum să reușesc să comunic cu cei ca mine (tinerii, studenții) ce îmi poți spune?".
Iau în calcul și sfatul cuiva de a nu spune despre suicid și alte chestii foarte delicate, unui străin, îmi va face mai mult rău și nici nu am curaj să încerc.
Mersi de răspuns!
Ai răspuns cât și putut tu de bine iar ideea cu îmbrăcămintea o să văd cum o aplic.
Îți voi da fundă pentru că tu nu ai fost nici plin de tine, nici nu ai răspuns "nu citesc întrebarea, lasă că știu eu ce ai... stop net" ca și userul acela de mai jos. Sunt sătul peste cap de asemenea persoane (tu fă asta, lasă că știu eu ce ai). Tu ai fost ok.
In primul rand, starea in care te afii tu este enerata de statul pe internet!
Mult prea multe ore petrecute pe internet, te-au adus aici.
Elimina-te singur din grupurile de pe internet si evita sa mai stai pe internet, ai suferit destul si acum ai nevoie de viata reala, cea care se tarieste nromal sai sanatos, pe strada, afara, cu prietenii, rudele, familia.
Evita cu orice pret statul la computer, fiindca asta este unica ta scapare sa revii din nou sanatos si normal.
Salut!
Mă tem că nu asta este cauza a ceea ce mi s-a întâmplat. Internetul este singurul care mi-a întins o mână de ajutor.
Te rog mult de tot să nu mă bagi rapid de tot în oala celor dependenți de tehnologie, și să îmi spui că doar ea este de vină.
Am uitat să menționez că eram așa și înainte să am măcar acces la internet. Aveam doar un computer pe atunci.
De fapt internetul ti-a facut un mare deserviciu, de care nu esti nici macar constient, asta spun aoamenii de stiinta, nu eu.
Statul pe internet toata ziua duce la depresii, anxietate, paranoia, schizofrenie si chiar sinucidere.
Stiu parinti care au fost sfatuiti sa taie cablul de internet sau sa confiste computerul, ca copilul sa fie fortat sa iasa afara, sa socializeze cu copii, pe real, ca sa-si revina, sa elimine depresia.
Iesi afara, fa-ti prieteni, fa-ti o prietena fata, ca-ti va face foarte bine!
Ok, să zicem că este adevărat ce spui. Însă, am făcut asta, am ieșit la evenimente sociale. Am fost la nunți, am fost în vizită la rude. Am venit mereu de acolo dărâmat. Nu fiindcă stăteam doar pe telefonul mobil, fiindcă chiar nu stăteam și eram prezent acolo ci fiindcă abia dacă reușeam să scot o singură replică, o singură întrebare pe gură.
Eu am postat pe TPU și am pus toate acele detalii în speranța că voi primi un răspuns pe care mie însumi nu mi-l pot da.
Nu am nimic personal cu tine, însă TPU mi se pare plin de răspunsuri superficiale.
La mine este anxietatea problema. A fost identificată la nivel foarte ridicat. Chiar înainte de internet.
Răspunsul "Iesi afara, fa-ti prieteni, fa-ti o prietena fata, ca-ti va face foarte bine!" este fix genul de răspuns despre care am menționat că nu am nevoie să îl primesc.
Sincer, deja încetez să mă mai mir de ce răspunsurile de pe acest site nu m-au ajutat decât foarte puțin.
Provizoriu mă ajută. Fiindcă apare cineva care spune cineva... și atât.
Nu te supăra pe mine, nu am nimic cu tine.
Însă, ar fi bine să încetezi să mai generalizezi că dacă 1 milion de tineri sunt dependenți de tehnologie, asta înseamnă MUSAI și obligatoriu că orice problemă aș scrie că aș avea legat de comunicare și anxietate, internetul și tehnologia sunt de vină.
Iar dacă răspunsul următor nu va fi diferit față de ce ai scris mai sus, atunci nu mai răspunde. Mai bine scrii la altul. Suntem mai câștigați amândoi.
Oricum, mulțumesc pentru bunăvoința de a răspunde!
Pace!
Greseala fatala! Ai spus ca stateai pe telefon... de ce?
Chiar nu puteai sa rezisti cateva ore, fara telefon?
Il inchideai si incercai sa te relaxezi, sa-ti faci prieteni, sa socializezi... cu cei din jur, ca de aia mergi al petreceri.
Ce ai facut tu, se cheama "izolare"!
Vad ca respingi toate sfaturile primite, pretinzad ajutor, pe care, de fapt il ignori si respingi.
Baiete, eu ca tine am fost si stiu de ce ai nevoie. Mi-am crescut doi copii nromali si sanatosi la cap, fara depresii, anxietati si alte instabilitati psihice, ca dovada ca am facut bine, ceae ce am facut.
Pana nu vei intelege ca statul pe telefon si computer te condamna la depresii severe si anxietate, fiind responsabil de starea ta psihica, nu vei reusii sa te vindeci, sau sa facii ceva sanatos pentru tine.
Mergi la un psihiatru macar, cere ajutorul oamenilor de specialitate, care te pot ajuta acum cand inca esti la inceput, daca nu accepti un sfat bun, de la un parinte.
Negativitatea si refuzul total de a coopera cu oamenii reali, te-au adus aici si te va distruge, daca nu incerci sa intelegi odata, ca ceea ce faci este gresit.
Nu-ti fa probleme, nu-ti mai scriu, vad cat de refractar esti, dar te rog din toata inima sa mergi la un psihiatru.
Nu sunt străin de psihiatru și psiholog. Am fost. Acum urmează prima ședință la psiholog pe luna asta. La psihiatru voi merge marți, dar la psihiatru din Cluj-Napoca. În Alba Iulia am fost. Te poartă... inutil. Am fost și la privat. Nimic util
Nu resping din start orice sfat primit. uită-te la primul răspuns. A zis o idee pe care vreau să o pun în aplicare cât pot eu de repede și i-am recunoscut asta, apoi l-am mai întrebat ceva.
Dacă te întrebi de ce în răspunsurile către tine "par dificil"... uită-te la câte întrebări am pus pe TPU, în toți acești ani.
"Greseala fatala! Ai spus ca stateai pe telefon... de ce?
Chiar nu puteai sa rezisti cateva ore, fara telefon?
Il inchideai si incercai sa te relaxezi, sa-ti faci prieteni, sa socializezi... cu cei din jur, ca de aia mergi al petreceri.".
Ai citit măcar partea în care am precizat că și fără tehnologie mă chinuiam să zic o replică și îmi bubuia inima? Și faptul că cu oamenii mă comportam cumva, iar când eram singur cu mine îmi reveneam și reușeam să scriu exact cum doream?
Ți-am scris, nu o lua personal. Nu resping toate sfaturile primite (atunci primului răspuns de ce nu i-am închis oare gura!?!?). Însă ce mi-ai scris tu se încadrează fix în sfaturile primite de la ceilalți, pe care le-am urmat și care nu m-au dus chiar nicăieri. (Crezi că nu am încercat?).
Nu știu nici măcar dacă ai avut răbdare să citești întreg mesajul.
Oricum, ți-am înțeles ideea, atât este tot ce îmi poți spune.
Mai bine las-o așa. Am să încerc pe viitor să cer ajutorul în alte părți care reușesc să mă ajute (TPU a eșuat de multe ori și văd că tot eșuează. Siteul ăsta este pentru întrebări cu răspunsuri simple, atât).
Mulțumesc, și atât!
Hai să reformulez: Apreciez răspunsul tău, însă situația la mine este mult mai complicată încât "ieși afară, lasă netul" nu funcționează.
Eu cât pot eu de des încerc să îmi reformulez gândurile, accept ajutor de la specialiști, crede-mă (am scris în mesaj despre cele două linii, despre Arps și depreHub).
Urmează două ședințe, una la psiholog, alta la psihiatru. Deci chiar fac ceva.
Întrebarea era "cum pot eu să discut cu cei de lângă mine, cu studenții, despre așa ceva, fără ca lucrurile să se agraveze".
nu "cum depășesc stările?".
Sper că acum mi-ai înțeles ultimul mesaj și de ce "am fost așa dificil"!
Ok boomer
Elenastoica9 întreabă: