Scoala este o unitate de invatamant unde toti copii trebuei sa fiti tratati la fel, acolo mergand sa invatati si sa ca completati educaria, ca de ea tine cariera, profesia si viitorul vostru.
Educatia generala si imbracamineta copilui trebuie sa fie facuta acasa, de catre parinti, care trebuie sa va explice si sa va supravegheze permanent de ce trebuie sa va imbracati decent la scoala, cu respect pentru profesori si pentru colegi, ca doar nu mergeti la petreceri sau la discoteca.
Cele mai bun scoli din lume, europene, americane, canadine sau australiene AU uniforme scolare si impun reguli stricte de imbracat, pieptanat si incaltat., fara machaje, fara par vopsit, fara unghii colorate sau plastifiate.
In toata lumea civilizata se respecta aceste reguli de bun simt si educatie, numai in tarile din lumea a 3-a nu.
Este rusinos si degradant sa acceptam ca copii nostri sa meraga la scoala imbracati vulgar, degradant, parca pregatiti de distractie, nu de scoala.
Sper ca Ministerul Invatamantului romanesc sa ia lectii da la marile tari occidentale si sa impuna uniforma obligatorie, la toti copii din tara, ca sa se evite bullingul din scoli, degradarea copilului si focusul lui sa fie numai pentru carte, fiindca pentru acest lucru merge la scoala.
Buna.Nu se concentreaza profesorii si educatia pe machiaj, ci regulamentul scolii, pe care nu ai cum sa-l schimbi.Crede-ma ca te vei plictisi de haine sexy si machiaj cand vei mai creste, deci nu e nevoie sa te afisezi asa la scoala ca ai tot timpul din lume pentru asta mai incolo.
Si mie in clasa a V-a mi-a atras diriginta atentia cand aveam unghiile scurte, dar date cu lac transparent cu putin sclipici.M-am suparat, am crezut ca nu e asa mare branza, dar mi-a trecut, deci pentru a doua zi le-am sters. Daca voiam sa mai folosesc, o faceam in timpul liber cand eram invitata la petreceri.Am supravietuit just fine.) In prezent nu mai dau doi bani pe asta, desi am avut perioade in care imi faceam unghiile des, impreuna cu mama mea, girls nights and stuff, mai ales vara.
Despre burse nu stiu ce sa spun.Consider ca ar fi intelept sa te bucuri de banutii castigati doar din bursa de merit, nu sa stai imbufnata.E meritul tau, chiar daca puteai lua si mai multi bani
cumulati cu olimpiadele.
Totusi, as spune ca olimpiadele sunt mai mult despre rezultatele si prestigiul adus liceului, iar pe locul doi este dezvoltarea ta persoanala, cu tintirea catre excelenta, competitivitate bla bla, deci nu pune la suflet.Munca depusa se va vedea si mai incolo, in disciplina si alte calitati necesare pentru o cariera buna.Succes.
1.E o aberație,sistemul educațional are probleme mult mai grave decât cum se îmbracă elevii,de fapt, asta ar trebui sa fie ultima problema.
Atât timp cât vii în limita decenței, n-ar trebui sa fie probleme, însă sunt niste chestiuni ce te pot baga in dificultate, bluzele prea decoltate, hainele prea rupte sau prea mulate.Adica fiecare face ce vrea, dar după școală, școala are regulamentul sau intern și elevii trebuie să îl respecte.
2.Nu iei bursa de excelență?
Ordinul de ministru prevede asta.
"Recompensează elevii care obțin premiile I, II și III la olimpiadele școlare naționale organizate și finanțate de Ministerul Educației.
Bursele de excelență se plătesc lunar, pe întreaga durată a anului școlar următor obținerii distincției.
Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei"
Mai multe găsești aici: https://www.edu.ro/burse_scolare
Baftaaa!:-B
Am luat locul 3 la etapa județeană de limba și literatura romana. Fiindcă am avut media peste 9 50, eu alta bursa nu mai primesc. Asa mi s-a explicat.
Oho,știu cât de frustrant e sa pici fix la mustață
Pare rău de tine, dar na, practic timp pierdut aiurea
Te inteleg, profesorii sunt absurzi cand vine vorba de aceste treburi, anume nu pot merge la liceu in pantaloni scurti ca "e de prost gust". Atata timp cat suntem atenti la ore, nu ar trebui sa se ia de aceste aspecte, la urma urmei suntem o tara libera!
Daca nu-ti convine mergi la scoli particulare. Uite aici : https://britishschool.ro/......r-england/
Numai 15000 euro / an.