| alexcoman34 a întrebat:

Salutari!

Pur si simplu numai suport, din baiatul vesel care radea mereu din aproape orice si cu zambetul mereu pe buze m-am transformat intr-un tip confuz si foarte retras.Sunt clasa 11-a la liceu si cred ca problemele care le am si le-am avut m-au facut asa.Pur si simpu traiesc prea greu in conditii foarte grele si nu stiu cum sa ma ridic putin mi-am pierdut cred ca orice farama de increde pe care o am si parca nimeni nu ma intelege.Prea multe datorii, cu o mama care alearga prea mult si se zbate sa imi ofere un viitor frumos in viata muncind si implicandu-se foarte mult, dar eu simt ca nu pot sa fac nimic si ca nu am nici o putere, ma simt mult prea confuz.
Imi vine sa mor, sa scap o data de viata asta zbucimata in care nimeni pare sa nu ma ajute si sa ma inteleaga.Cum am spus de ceva timp numai sunt acel baiat fericit si optimist!
Cum imi pot recapata increderea in mine?

Va rog mult orice sfat ma poate ajuta!

4 răspunsuri:
| Congelator a răspuns:

Gaseste-ti pasiunea si urmeaz-o.

| twilightt a răspuns:

Stii,chiar inteleg cum te simti.Am trecut prin lucruri similare la fosta scoala.Stiu ca e oribil si ca iti vine sa mori uneori.Eu,ca fata, plangeam in fieare seara.Nu vreau sa intru in detalii despre mine.Probabil ca auzi mereu replici banale despre cum sa iesi din depresie.Pe mine nu m-au ajutat.Singurul lucru pe care il faceam era sa citesc.Nu ma intreba de ce, sa nu mai spun ca inainte, citeam o carte pe an exceptandu-le pe cele obligatorii.Si..scriam..Poezii,mottouri,nu conta, orice daca aveam o foaie de hartie si un pix.Mi-a luat ceva timp sa pot sa vorbesc normal cu cei din jur.Adevarul e ca la mine a fost din cauza persoanelor din liceu.Cand m-am mutat, mi-am schimbat personalitatea.Incearca sa spui buna unui necunoscut(din scoala, normal, nu speria oamenii de pe strada laughing )sau, chiar daca e ..ciudat la inceput, baga-te in conversatiile cu ceilalti si dezvolta subiecte comune.Incearca sa vezi si partea plina a paharului.Probabil,eu,nu ar trebui sa iti spun asta, dar fi putin nesimtit.Doar asa pot baietii sa reuseasca.Poate..si unele fete.Chiar daca acum nu ai tupeu, creazati-l prin discutiile cu ceilalti.
Sper ca te-am ajutat.
Daca ai nevoie de cineva, scrie-mi.

| T0T a răspuns:

Mi-a plăcut primul răspuns. Scurt și la obiect. Soluția poate fi mai simplă decât crezi. Mai detașează-te câte puțin de situația asta făcând ceea ce îți place. Caută-ți o pasiune, o iubită care să te facă să mai uiți de probleme. O persoană care îți e alături îți poate schimba radical viața și pe tine. Pentru a rezolva unele probleme, cum ar fi cele pe care le ai tu, optimismul e necesar.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!