| Rallucadela a întrebat:

Salutt. Stiti cumva cele mai importante lucruri care s-au intamplat cu Romania intre anii 1862-1945? fundoi big grin

4 răspunsuri:
| cosmin21 a răspuns:

Războiul de Independență al României dintre anii 1877-1878 a fost un pas important al României spre unificarea deplină. România s-a folosit de lupta dintre Imperiul Otoman și Imperiul Rus pentru a-și declara independența față de cele două mari puteri (puterea suzerană era Imperiul Otoman, iar puterea protectoare era Imperiul Țarist) și a devenit un factor important în Balcani.
n 1866 prințul german Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a fost proclamat Domn pentru a asigura sprijinul german pentru obținerea independenței. În 1877 Carol a condus forțele armate române într-un război de independență plin de succes, ulterior fiind încoronat Rege al României în 1881.

| andreiandre a răspuns:

Reformele facute de Cuza.Venirea lui Carol 1 in Romania! Razboiul de independenta. Constitutia. Unirea de la 1918. Sper ca ti-am fost de folos. (Funda?)

| myhaelamar86 a răspuns:

Pai in afara de un razboi de independenta, marea unire si doua razboaie mondiale ce au determinat forma actuala a tarii, nu cred ca s-a mai intamplat mare lucru. Aaaaa...in perioada asta s-a nascut bunicu meu...

| Aly07 a răspuns:

Marea Unire de la Alba-Iulia de la 1 Decembrie 1918, Participarea la Primul Razboi Mondial 1916, Al doilea Razboi Mondial. Gasesti mai multe informatii pe wikipedia happy. Bafta!