Salvați Copiii vă invită să creăm împreună „O lume fără frică"!

Salvați Copiii vă invită să creăm împreună „O lume fără frică"!

1 din 2 copii adolescenți spun că au trecut printr-o situație de cyberbullying. Hărțuirea online poate lua mai multe forme, însă indiferent dacă vorbim despre trimiterea de mesaje jignitoare, răspândirea de zvonuri, dezvăluirea secretelor sau a mesajelor private, spargerea conturilor sau ridiculizarea și excluderea intenționată a cuiva dintr-un grup online, toate aceste comportamente agresive cauzează emoții neplăcute de însingurare, teamă sau tristețe. Mai mult, spre deosebire de situațiile clasice de bullying, în care comportamentul se oprește la un moment dat iar situația umilitoare sau agresivă se încheie, hărțuirea online are o amploare mai mare și pare să fie fără sfârșit.

Pentru a preveni și combate aceste efecte, Organizația Salvați Copiii a lansat în cadrul proiectului Ora de net, campania „O lume fără frică”. Acestui demers i s-au alăturat Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric si Alex Dărăgiu aka Alpaca Legion. Fiecare dintre ei a ales să împărtășească propriile experiențe cu fenomenele de bullying sau cyberbullying și să încurajeze copiii să ceară ajutorul specialiștilor.

Ne dorim ca „O lume fără frică” să fie un spațiu sigur, unde copiii care au experimentat sau au fost martorii fenomenului de cyberbullying să împărtășească experiențele lor, să ceară ajutorul și să îi încurajeze pe ceilalți care trec prin asta. Împreună putem construi o lume în care copiii se pot exprima liber, fără teama de a fi criticați sau judecați pentru felul în care arată, lucrurile pe care le spun sau modul în care gândesc.

În numai două săptămâni de la lansare, sute de mesaje au venit pe pagina special creată pentru a strânge încurajări, dar și zeci de apeluri la linia de consiliere. Vă invităm și pe voi să accesați site-ul www.farafrica.ro unde puteți lăsa mesaje de încurajare sau puteți cere un sfat legat de mediul online la linia de consiliere ctrl_AJUTOR.

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mulțumesc de informație.

| LoveSleep a răspuns:

"1 din 2 copii adolescenți spun că au trecut printr-o situație de cyberbullying".
V-ați gândit să le explicați ce înseamnă cyberbullying mai întâi și abia apoi să-i întrebați dacă au trecut prin asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu cum sa spun... singura solutie anti cyberbullying e ca site-urile de socializare sa te lase din nou cu nume fake si sa te incurajeze din nou sa nu pui nimic personal cu tine. O noua astfel de mentalitate va porni din nou latura creativa in noua generatie, Gen Alpha, si va reduce din nou cazurile de cyberbullying la aproape 0 (cine naiba lua cyberbully pe vremea lui Yahoo sau MySpace? poate 1 la 10000)

Răspuns utilizator avertizat
| j4smine a răspuns:

Mulțumim pentru informație!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Din păcate in prezent nu există o lume fara frică, iar o lume fara frică numai Dumnezeu o poate crea nu omul.

| whatisthis19 a răspuns:

Da

| DepresivulClasei a răspuns:

Ba ce naiba, eu cand aveam 6 ani si ma jucam EMPIRE, ma injurau aia in toate felurile daca ii atacam. Cautam rekt-uri pe internet sa le raspun dupa le dadeam bloc.

| T0T a răspuns:

Frica e sănătoasă. Dacă nu ar exista, ai face totul cu inconștiență, te-ai supune riscului mai mult și ai putea suferi mai mult. Noi simțim frica nu pentru că nu e benefică, ci chiar dimpotrivă. Nu e vorba să elimini frica, ci sursa care o poate produce. Imaginează-ți că nu funcționează o alarmă într-o instalație când ceva nu e în regulă. Face boom.

| Mirel4412 a răspuns:

As vrea si eu sa fac parte din aceasta organizatie, cum pot?

| IngerasulMicut a răspuns:

Ochei.

| sierra1 a răspuns:

Ca o ironie a net-ului - când accesezi link-ul dat, browserul zice:

"Warning: Potential Security Risk Ahead". E bună!