| Walhalla a întrebat:

Salve! Eu am 19 ani si nu am avut o copilarie prea fericita in sensul ca am avut(si inca am) probleme in familie care m-au afectat din toate punctele de vedere.Bine...au mai fost si probleme de alta natura.Din cauza asta am devenit mai fricos,mai agitat,mai stresat, nu de putine ori deprimat.Astfel am ajuns sa ma izolez de cei din jur.Si culmea sunt foarte energic,coleric, ceea ce e un paradox.Parintii mei mai tot timpul ma descurajau atunci cand imi faceam un prieten, asa ca am ajuns ultrapesimist.Acum sunt la facultate dar nu prea s-a schimbat mare lucru.Colegii sunt in mare parte mai bogati(asta nu inseamna ca eu sunt extrem de sarac; in ceea ce priveste strictul necesar ma descurc). Cred ca cel mai bine m-ar caracteriza Jim Carrey din filmul Yes Man(daca l-ati vazut).De obicei cand imi fac prieteni aproape totdeauna apar si conflicte, etc..asa ca mai bine ma abtin.Cu fetele nu mai vorbesc.Nu am avut niciodata o prietena; nici n-am indraznit sa cred ca sunt de nasul vreuneia pe care am admirat-o. Oare daca reusesc printr-un miracol divin sa imi fac o prietena se va schimba ceva? Voi ce ziceti? Sarbatori fericite!

2 răspunsuri:
| georgel09 a răspuns:

Da multe, o sa fi foarte fericit, o sa vezi cum ii sa te indragostesti de persoana respectiva, si plus ca sunteti impreuna poti sa uiti mai repede de necazurile pe care le-ai avut.Ms;-)

| leyaa a răspuns:

Te-ar ajuta in sensul sa te rupi de problemele din familie si sa te concentrezi asupra ei sau a relatiei voastre (dar sa nu te gandesti ca o data cu aparitia fetei respevtive totul va fi roz) nu! Doar ca vei avea o persoana care sa te sprijineasca, asculte, intelega si nu o sa simti ca esti asa singur si nu o sa mai fi deprimat! happy referitor la un cerc de prieteni pe care ai vrea sa il ai nu cred ca te-ar ajuta prietena ta pentru ca ai ajunge sa iti petreci timpul cu ea si nu o sa te mai gandesti la asta. Iti zic din proprie experienta si iti dau sfatul pe care l-am primit eu de la un psiholog : scrieti pe o foaie cele mai mari frici ale tale si in fiecare saptamana incearca sa iti infrunti una din ele pana le infrunti pe toate. Apoi iti va disparea pesimismul si te vei incumeta sa te "lansezi" in diferite prietenii cu diferite persoane happy mult noroc! happy and be more positive!winking Sarbatori fericite si tie!

Întrebări similare