Mie la oral mi se pare cel mai greu .
Citesti toate subiectele, iar apoi incepi cu cel pe care il stapanesti cel mai bine, pentru ca in subconstientul tau vor ramane restul de intrebari si iti vor veni idei (desigur, daca stii, dar ai mentionat ca esti pregatit).
Il iei ca pe o simulare, sau o lucrare in clasa, esti doar tu... foaia de examen... subiectul si timpul. atat!
Eu sunt a 10. a si deja imi e frica , dar imi vine mereu in minte, ca daca stiu, nu am cum sa ma blochez. Zambesti frumos, oricarui supraveghetor, daca e mai indulgent, iti iei o pozitie mai dreapta si spui cu incredere tot ce ai de spus. Nu ai de ce sa pleci capul. Intr-adevar e important, dar a doua oara nu v.a mai fi la fel, si trebuie sa nu te gandesti la nimic, si sa fi foarte concentrat. Atat!
( Parerea mea de necunoscatoare in ale BAC. ului, inca )
Ce dur te exprimi in ultimul alineat:''esti doat tu..foaia de examen...subiectul si timpul'', parca as sta in fata unei lupte...La oral ma descurc, si la scris, insa cu toate acestea tot imi e putin frica, si nu ma prea pot concentra pe invatat.Nu stiu, e destul de ciudat; mai ales ca sunt destul de pregatit. sper sa imi treaca.Ms!
Stai linistita, doar m`am amuzat...In rest ai foarte mare dreptate, eu pana acum 2 saptamani nu prea am luat in serios bacul in sensul ca invatam ca la orice alt examen, dar acum imi e frica sa nu patesc ca la teza din clasa a-VII-a cand am scris sub 3 pe ciorna si nu am avut timp sa il copiez tot, m`am simtit ingrozitor. Orcum eu sunt constient ca ma tem degeaba, de obicei cand ma tem, o fac degeaba intrucat se dovedeste contrariul
Stiu cum e. De obicei ma prezint la teste " Pff, nu stiu nimic, am citit ceva, dar nu. Cu ce stiu eu iar 3 ". Si dupa ma trezesc cu 8, 9 . Ase mai mergee . Si eu la tezele alea am. facut o mare varza. Asa de mult conteaza profi din generala :-s.Dar na, trecem peste
Da,asa e...Insa Doamne fereste sa nu se intample contrariul.De aceea, intr-un fel e mai bine sa te astepti la ceva mai rau si sa te alegi cu ceva mai bun, decat invers.La Romana e cel mai greu, din mai multe puncte de vedere-e materia mai grea, sunt mai multe probe, dam cu elevii de la un liceu mai slab la un loc...Ma simt mai in largul meu de ex la istorie unde suntem decat elevii din clasa mea in clasa fiindca doar clasa mea da bacul la istorie din oras
Da, asa e. Dar sa te gandesti. "Cu ce stiu eu iar 6-7 :"). Nu 3, ca poate, cum spui tu e contrariul si te trezesti cu 3 ( Ceea ce nu se v.a intampla, sunt sigura ). Da, eu sunt la profil mate-info, si culmea culmilor, nu imi place matematica mai deloc. :-s. Nu stiu ce o sa ma fac. Cand o sa fiu a 12, o sa postez o intrebare " Ce ma fac la Bacccccc? Il dau la mate?" Si o sa-mi raspunzi tu " O sa fie bine" Si o sa fiu si mai panicata.
P.s: De obicei, prezic viitorul :)
Da,ma refeream la faptul sa nu ai asteptari prea mari...nu neaparat sa te astepti la ce e mai rau, ca atunci se intampla. Daca nu iti place matematica du-te la stiinte sociale, cat inca mai e timp.Acum depinde si de ce iti place.Si bineinteles ce vrei sa faci dupa aceea.
Daca iti zic ca nu stiu ce vreau pe viitor, ma crezi nebuna? eu asa as crede. M.a influentat tata, in alegere Neah, pentru ca romana mi se pare usoara, iar matematica e o provocare pentru mine. De asta vreau sa-mi demonstrez mie, ca pot sa trec si peste asta .
Ee, o sa.l iei. Pai daca tot ai doua variante, incearc.o si pe cea de aici, din Bucuresti. Atmiterea e grea, dar daca vrei cu adevarat, nu e greu. incearca, daca nu intrii, dai la Cluj. Eu as vrea la administrarea afacerilor. Sper sa raaman asa, ca la inceput voiam Drept, apoi ASE, Limbi straine si acum Afaceri . Sunt destul de hotarata de data asta
Acum serios,Doamne fereste sa fie doar atat istoria,ce am fi acum? Oricum, geografia e mai usoara decat istoria, fiindca istoria include si multe acte, constitutii, tratate..si asa deja devine mai greu.Dar ma ajuta foarte mult memoria, altfel nu puteam tine minte atatea date
Mie la oral mi se pare cel mai greu .
Citesti toate subiectele, iar apoi incepi cu cel pe care il stapanesti cel mai bine, pentru ca in subconstientul tau vor ramane restul de intrebari si iti vor veni idei (desigur, daca stii, dar ai mentionat ca esti pregatit).
Il iei ca pe o simulare, sau o lucrare in clasa, esti doar tu... foaia de examen... subiectul si timpul. atat!