anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Săptămâna aceasta trebuie sa țin un discurs în fata întregii scoli plus a altor oameni și îmi este frica ca o sa am emoții și o sa ma pierd. Îmi puteți da niște sfaturi? Nu îmi ziceți sa îmi imaginez ca nu mai este nimeni jn jurul meu și ca e ca și cum as vorbi singur în camera ca am ochi sa vad ca sunt câteva sute de persoane prezente. =)

Răspuns Apreciat de Editori
| Blablablab1 a răspuns:

Trebuie sa te gândești că sunt și ei oameni exact ca tine și că cel mai probabil fiecare de acolo ar fi la fel de panicat ca și tine daca ar fi in locul tau, dar tocmai curajul e de apreciat. Menține contact vizual, plimba-ti privirea printre oameni, e unul dintre cele mai importante lucruri, deși poate sa fie dificil uneori. Încearcă să te uiți spre persoanele pe care le cunoști, colegi de clasa, profesori, familie etc... Gândește-te la moment pentru că în clipe de genul e foarte ușor să te pierzi cu firea și să ți se încâlcească toate ideile în minte. Ajută foarte mult daca repeți in fata oglinzii discursul sau in fața altor persoane cunoscute. Nu te grăbi in timp ce vorbești, încearcă să fii cursiv și să vorbești suficient de tare și clar astfel încât toată lumea să te înțeleagă. Totul o sa fie okay, până la urmă nimeni nu e acolo sa te judece pe tine. Multa bafta!

1 răspuns:
| Andreeush a răspuns:

Cred că oricine are emoții atunci când ține un discurs în fața publicului.
Important este să îți păstrezi calmul, să respiri adânc.
Nu te gândi la lucruri negative, gândește pozitiv și totul va fi bine.