| Anonima2023 a întrebat:

Mai merita in ziua de azi sa faci o facultate? Avand in vedere ca s-a scumpit tot.Mi-a zis cineva ca a facut 2 facultati degeaba pentru ca nu l-au ajutat cu nimic si si-a deschis o afacere.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si eu am facut o singura facultate si m-a ajutat foarte mult.
Normal ca merita sa faci o facultate, bineinteles daca o faci pe bune si pentru ca te intereseaza domeniul, nu pentru diploma

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu consider ca experienta unei persoane e suficienta incat sa generalizezi ca facultatile sunt inutile.Din modul in care ai scris asa reiese.Cu studii superioare poti avansa oricand, insa cu 12 clase sau mai putin nu prea. Daca vrei sa fii antreprenor asta nu inseamna ca va merge afacerea la infinit.Cand dai faliment ce faci? Ce plasa de siguranta ai? Poti sa te apuci de afacere si dupa ce ai terminat facultatea, avand mai multa credibilitate si conexiuni.

| anonim3247 a răspuns:

E de viitor și o afacere dar depinde dacă ai bani să o faci.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Toate aceste întrebări țin de părerea personala a fiecărei persoane.
Eu personal vad lucrurile asa, după ce faci cele 12 clase este important sa ai studii în plus ( facultate, master, cursuri, etc).
De ce?
Pentru ca hai sa dam 2 exemple.
Corina și a ales o facultate, este convinsa ca cu ajutorul facultății urmate o sa ajungă ce și a propus.
Alex, considera ca cele 12 clase ii sunt de ajuns.
Și studiile superioare sunt fără rost.

Analizând situațiile prezentate mai sus, putem observa diferențele.
Când te duci sa te angajezi îți sunt cerute cele 12 clase, ok, studii suplimentare? Experienta?
Fără experienta = nu ești angajat, dacă nu ai făcut practica, ai participat în diverse proiecte, ai făcut asa și asa ( repet: depinde de domeniul în care te duci).
Evident și salariile sunt mai mari la cel care are studii în plus pe domeniul y, ex: profesor care are doar liceul vs profesor care are facultate, master, blabla., el are avantaj având lucruri în plus.

Și cei care nu au reușit ori nu au avut ambiția de a continuua ( poate s au oprit în anul 2), fie la angajare nu au avut un sv bun, etc.
Cei care spun ca vai ce bine a fost fără facultate și câștigă nu știu cât și vai ce viata bună, cam greu de crezut, dacă nu ai relații ( știi sa comunici, etc, după aceste calități: sa zicem, ok.)
Dar în general oamenii fără facultate nu pot sa aibă salarii mai mari comparativ cu cei cu studiile superioare.
Și dacă nu ai posibilitatea financiara, te poți angaja temporar:
- la diverse magazine, etc.
Acum citind vad " pentru ca nu i au angajat cu nimic", din nou : lipsa experientei își spune cuvântul, angajatorul vrea persoane care au avut diverse experiente în domeniu, lucru care este și cam imposibil și se face tot prin angajare ca să " furi meseria".

| AmandinaDragan a răspuns:

Daca stii pe cine ''trebuie'' nu ai nevoie decat de 12 clase, daca nu, atunci poti sa ai 30 de facultati.

Întrebări similare