Depinde daca e minciunica sau minciunoaie. Daca slujeste un tel nobil e scuzabil. Trebuie avut grija la repercursiuni si sa nu uitam ca minciuna are picioare scurte.
Depinde de gravitatea acesteia. dar iarta ca sa fii si tu iertat mai tarziu in orice alta situatie
Stii, e o vorba "Iert, dar nu uit." Eu o aprob intru totul, desi stau si ma gandesc ca din moment ce nu o uiti, din moment ce te face sa suferi, din moment ce acea minciuna inca iti mai aduce amintiri dureroase, e aproape imposibil sa fie si iertate. dar toate trec, asa se spune
Eu nu prea pot sa port pica cuiva, indiferent car de grava este minciuna. Pe moment, reactionez ca un balaur cand i se taie unul dintre capete, dar dupa cateva zile, nu mai imi pasa: daca am motive sa vorbesc cu aceea persoana, vorbesc indiferent de trecut. Desi sunt foarte orgolioasa, asta e un defect pe care nu mi-l pot explica. Ieri m-am certat rau de tot cu vreo 6-7 colege, s-a ajuns si la diringinte si scaderea mediei la purtare, si mai pe seara am iesit cu 2 dintre ele...nici eu nu prea pot sa ma inteleg...
Se poate ierta o greseala, insa nu oricare greseala desigur.Cine nu greseste,? Noi toti gresim, nimeni nu este perfect. Un om face intr-o zi o multime de greseli, iar daca noi nu am ierta atunci cu cine am prieteni? Dar daca dragostea ta s-a intimplat ca te-a mintit aici este putin mai greu, trebuie sa cintaresti bine lucrurile, pentru ca daca te-a mintit odata inseamna ca te va mai minti, trebuie sa ne gindim ca noi cu aceasta persoana cu timpul vom fi o familie. Dar ce fel de familie in care este minciuna? Asa ca trebuie de discutat calm, iar daca explicatia este convingatoare si tu singur te convingi ca intr-adevar ii pare rau atunci iart-o.