anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate intampla ceva daca beau foarte multa cafea? in jur de vreo 5, 6 cafele la zi. Funda

Răspuns Câştigător
| seby005 a răspuns:

Sal. Efectele negative ale cafelei sunt mai importante si constau in cresterea frecventei cardiace (accelerarea pulsului) si a activitatii psihice. Adversarii cafelei pretind ca, asemenea alcoolului, cafeaua stimuleaza numai pentru moment sistemul nervos, ideatia si efortul fizic. Acesta este numai un efect efemer si iluzoriu asupra activitatii masinii umane obosite. Consumata in exces, cafeaua absorbita actioneaza ca un toxic accelerand ritmul cardiac, deci ingreunand munca inimii, provoaca insomnie, ameteli, cefalee, pana la un delirium tremens, asemanator celui din alcoolism. Evident ca aceste efecte nocive apar in cazul consumului exagerat de cafea.

Dupa consumul de cafea nu creste zaharul din sange, dar are loc o stimulare a glandelor suprarenale care duce la cresterea cortizonului si a catecolaminelor circulante si consecutiv a grasimilor din sange, inclusiv a colesterolului, fapt ce poate dauna la alte categorii de indivizi, mai ales la varstnici. Efectul stimulator al cafelei a fost mai accentuat la tineri (15 - 40 ani) decat in grupa varstnicilor (41 - 70 ani), fara diferente privind sexul. La nivelul tubului digestiv cafeaua consumata in exces poate provoca arsuri, jena, pana la dureri si spasme gastrointestinale.
o zi faina pa

4 răspunsuri:
| HelterSkelter a răspuns:

Eu sunt dependenta de cafea si ma simt total ok.
Nu am patit nimic pana acum

| Mirel_8882 a răspuns:

Iti cedeaza inima mai repede!

| Eunyce a răspuns:

Buna.

Pe moment probabil nu vei avea nimic.Totul va fi mai mult decat ok.Te vei simtii foarte vioi si bine dispus, deoarece cofeina excita simturile.Stii care e totusi marea problema? Intotdeauna cand ne apucam de ceva in viata noastra trebuie sa ne gandim instant la efectele acelei actiuni in viitorul nostru.
Vei deveni nervos,impacientandu-te la orice lucru marunt,vei tremura,nu vei putea rezista fara cafea,ti se va face rau la stomac, vei avea caderi de calciu si eu spun ca astea sunt semne serioase de boala, care nu trebuie tratate 'dupa ureche"! Cazurile astea nu sunt basme.Mama si unchiul meu le traiesc si crede-ma ca abia, abia isi revin.
Ai grijahappy.O cafea pe zi nu poate dauna atat de tare care 5-6.Totul trebuie cu limita, pentru ca in exces are efecte dezastruoase.Nu transforma cafeaua in apahappyStiu pe cineva care a spus ca bea cafea in loc de apa, deoarece apa ii produce in stomac senzatii ciudate.Realizez,cat de departe a ajuns cu dependentahappy

Cu drag.

| LXandro a răspuns:

Orice exces este nesanatos, iar cafeaua, printre multele beneficii, are si unele efecte negative, de ex: provoaca aciditate mai mare in stomac. Eu sunt un fan al cafelei, dar incerc sa mantin consumul de cafea in limita a 1-2 cafele pe zi. Am inceput sa consum in schimb bomboane Kopiko, si mi se par deosebit de delicioase!
http://kopiko.ro/