Ba da, se poate deoarece si eu mi-am facut liceul intr-un loc nepotrivit si regret lucrul acesta si astazi.
Bineînțeles că se poate. De exemplu, ori de câte ori citeam o carte despre perioada interbelică, (Elevul Dima dintr-a șaptea, La Medeleni, Orașul cu salcâmi, Pânza de păianjen, Concert din muzică de Bach) simțeam o nostalgie legată de vremurile respective, cînd viața părea mai interesantă în România și exista o eleganță și o noblețe dispărute între timp. Mărturisesc faptul că asta se întâmpla înainte de '89, deci aveam dreptul să ne simțim nostalgici după ceva definitiv pierdut. Așa li se întâmplă și celor care citesc historical romance, e apanajul celor inteligenți să se gândească ''Ce-ar fi fost dacă aș fi trăit atunci''...
Și nu se restrânge doar la lecturi senzația asta, ți se poate întâmpla și atunci când cineva îți povestește despre vremuri de altădată.
Nu, nu poti simtii nostalgie pentru ceva ce nu ai trait/experimentat inca!
De fapt nu poti simtii nimic, pentru ceva ce nu ai simtit/ experimnentat/trait.
Totul ramane la stadiu de fabulatie.
Nu prea. Prin definitie, nostalgia reprezinta dorul fata de o perioada prin care ai trecut anterior. Ceea ce simti probabil este o dorinta de a te afla intr-o anume pozitie...