Stiu, asa sunt si eu. Probabil vine din faptul ca ai tai nu ti-au dat absolut tot ce le-ai cerut cand ai fost mic si atunci nu ai sentimentul ala `ca totul ti se cuvine`. Dar nu e ceva rau, din contra, e apreciata o atitudine de genul daca e sincera. Si eu ma simt prost in general cand primesc cadouri cand stiu ca sunt luate cumva `din obligatie` (sarbatori si din astea).
Te inteleg perfect, esti o persoana hipersensibila si din pacate nu exista nici un tratament, degeaba isi reprimi sentimentele, emotiile ca nu functioneaza, elimina conexiunile emotionale, sentimentale, numai te implica asa mult, fi mai indiferenta
Da, asta s-ar putea numii si defect in ochii unora care n-au sentimente, traiesc doar pentru ei dar eu iti spun ca e o calitate mare si rara de care sa fi mandra ca esti asa! Mult respect pentru cele ca tine! Sa fi iubita!
"Nu sunt neaparat un dezavantaj".De obieci asta spun tot persoanele mai sensibile.Cand emotivitatea ajunge sa te afecteze, cand te consumi psihic din cauza ei, cand sentimentele celorlalti si parerile lor iti guverneaza viata e clar ca a devenit un dezavantaj.N-a zis nimeni ca trebuie sa devi indiferenta fata de toti si de toate, ca trebuie sa nu mai ai sentimente.Trebuie doar sa stii cand merita sa te implici cu adevarat si cand e mai bine sa te detasezi. Poti fi si sensibila, daca vrei, dar incearca sa folosesti mai mult ratiunea decat sentimentele.
Nu esti singura/singurul. Si eu sunt asa, ce-i drept in ultima perioada m-am schimbat putin datorita celor din jur. Lumea este atat de rea uneori incat te face si pe tine sa mai renunti la sensibilitatea aia. Si da, nu este un dezavantaj. O zi frumoasa si Craciun Fericit!