Pai bazeaza-te pe materiile care iti trebuie pentru bac si invata-le atunci cand le faci la scoala, iar la sfarsit o sa iti fie mai usor sa le recapitulezi, invata la romana ca e mai usor ca celelalte. funda?
Nu poti.
Hai s-o luam altfel.
Invatamantul din Romania este de tot rahatul, ca sa nu folosesc alti termeni mai urati, si nu cunosc pe nimeni care sa invete totul la perfectie, si sa o faca de buna voie, din placere, pentru ca gaseste in modul de predare al profesorilor din Romania tot ce este nevoie pentru a invata fara prea mare greutate.
La bac nu or sa fie profii tai, la bac or sa fie niste oameni, al caror interes este unul singur: Sa vada ca tu stii ce trebuie.
La bac n-o sa fie nevoie sa stii o chestie exact cum ti-a predat-o un profesor care nu vroia sa inveti altfel decat cum iti preda el.
Nu, la bag ai un singur obiectiv: Sa stii.
"Job-ul perfect nu exista, asa ca... creaza-l!"
Este o metafora pe care o poti folosii si la invatat.
Nu exista metoda perfecta de invatare, decat daca o creezi tu.
Gandeste-te la ce-ti place sa faci, gandeste-te la ce te pasioneaza, si invata totul in functie de acele lucruri.
De exemplu, iti place sa desenezi.
Nu este nevoie sa inveti o definitie cuvant cu cuvant, ci trebuie sa stii ce vrea sa spuna.
Fa cateva desene, exact dupa definitie, si apoi transforma acele desene, intr-o definitie cu propriile tale cuvinte.
Eu fac astfel:
De mic am fost pasionat de tot ce nu-i real, de filme, de desene, de animatie.
Niciodata nu mi-a placut sa invat, si niciodata nu am invatat de 10, pentru ca am invatat intr-un domeniu care-mi place, dar scoala tot trebuie sa o termin.
Atunci cand, de exemplu, am de citit o carte la romana, si careia trebuie sa-i fac un rezumat, nu citesc o carte, si creez un film.
Literele pe care le citesc, se transforma, in imaginatia mea, in secvente de filme, sau de animatie, astfel, atunci cand citesc o carte, vizionez de fapt un film, creat din cuvinte.
Asa ca, atunci cand trebuie sa fac un comentariu, nu comentez o carte, ci un film, filmul creat de mine dupa carte.
Assa poti face si tu, transforma invatatul in ceva ce-ti place, invata folosindu-te de pasiuni.
ale0409 întreabă: