| NubleReapper a întrebat:

Sfaturi pentru liceu? Pentru baieti

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Buna intrebare.

1. Cel mai important lucru este sa nu te apuci de fumat. In clasa mea numai 6 baieti din 18 erau nefumatori. Pierzi o "tona" de bani si incepi sa ai un miros distinctiv. Bine, acum o sa apara unii sa spuna ca tigarile electronice nu miros si stuff. Ideea e ca daca fumezi esti asemenea unui prizonier. Cei care nu realizeaza asta nu sunt numai in lanturi, ci si legati la ochi. Majoritatea regreta ca se apuca si dependenta te face sa te simti ca naiba daca incerci sa te lasi cat de putin. Nici macar sa nu incerci. Nu este nimic de vazut/incercat.

2. Daca "se intampla" sa ai o prietena atunci neaparat faci sex protejat (Am zis sa mentionez caci na, e util). Nu conteaza ca a fost la vrajitoare si i-au ghicit ca o sa aiba primul copil la 30 de ani. Informeaza-te mai mult cu lucrurile astea. Momentan esti mic dar mai bine sa ai o idee decat sa se intample neprevazutul si sa ajungi sa te inchini vechilor zei pentru un "miracol".

3. Niciodata sa nu barfesti colegii oricat de prosti sau scarbosi ar fi. Chestii se intampla, tu trebuie sa fii bun cu prietenii si indiferent cu restul.

4. Daca pleaca toata lumea pleci si tu! Da, se poate sa fiti pedepsiti toti prin diverse mijloace DAR este mult mai rau sa fii prostul clasei. Iti strangi frumos lucrurile si pleci chiar daca esti mr copilul cuminte. Chiar nu vrei sa fii urat de persoanele din jurul tau.

5. Sa nu fii prea bun cu colegii caci esti luat de fraier. Chiar daca stii sa faci temele de nota 10, nu le face de 10! Sfatul meu ar fi sa le faci cat de cat ok pe caietul de teme si daca vrei sa lucrezi in plus, frumos, sa lucrezi separat. Leprele o sa-ti ceara teme des si chiar nu merita sa dai lucruri de calitate.

6. Niciodata sa nu contrazici sau sa te iei la cearta cu un profesor caci incerci degeaba, unii sunt atat de inradacinati in convingerile lor incat nu o sa-ti dea dreptate chiar daca spui lucruri bune. Jocul lor, regulile lor...

7. Gandeste-te bine ce materii de pasioneaza, la ce materii vrei sa dai bac-ul (stiu ca mai e mult pana atunci) si incearca sa furi startul. Invata cat de mult poti la acele materii, ia lucruri de la biblioteca si fa exercitii suplimentare. Incearca sa ai media anilor peste 8 si sa nu ramai corigent. In rest nu conteaza!
Trebuie sa te axezi pe anumite materii care iti plac si pe limba engleza care o sa te ajute in viitor. Daca ai si germana atunci cu atat mai bine happy Observa care sunt profesorii mai buni, adica ce profesori te pot invata/ajuta mai mult si arata-ti interesul la orele lor, raspunde, lucreaza suplimentar daca e nevoie.

8. Socializeaza cat de mult poti, eventual inscrie-te in consiliul elevilor pentru a lua parte la diverse evenimente sau incearca sa faci voluntariat. Intalnesti foarte multe persoane super acolo.

Succes!

| Fleiby a răspuns (pentru RainmakerX):

Ce raspuns tare! Mi-as fi dorit si eu sa ma sfatuiasca cineva asa.

| RainmakerX a răspuns (pentru Fleiby):

Multumesc! Nici pe mine nu m-a sfatuit cineva... a trebuit sa invat multe lucruri observand greselile mele sau ale altora. happy

10 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Sa fie ceva solid. Cu termopane. Sa nu inceapa cu litera "c".
Cred ca asa ar fi liceul ideal.
O stai, nu asta ai intrebat? Sfaturi pentru liceu?

| Nemessys a răspuns:

Spune-mi mai exact ce vrei sa stii.

| Justme1997 a răspuns:

Nu fa absente amoaca, nu fa pe interesantul cu profesorii, nu lasa fete gravide

| Kerre a răspuns:

Nu este suficient să începi primul an de liceu cu o atitudine pozitivă şi entuziasm, păstrează această atitudine pe tot parcursul anului şcolar. Vei observa că eşti mult mai productiv aşa şi nici nu îţi vei da seama când s-a terminat anul şcolar.
Fii organizat. Temele şi proiectele de la şcoală vor fi mult mai multe şi mai complexe decât până acum. Vei avea mai multe manuale, cărţi şi studii pe care să le studiezi, iar dacă vei păstra o ordine în toate acestea îţi va fi mai uşor să înveţi, să îţi duci proiectele la bun sfârşit şi să te bucuri şi de ceva timp liber.
Dacă se întâmplă ca pe parcursul anului să lipseşti de la şcoală din motive întemeiate, ţine cont că e necesar să recuperezi materia. Cere ajutorul profesorilor pentru că ei îţi pot explica cel mai bine lucrurile pe care le-ai pierdut cât timp nu ai fost la şcoală.
Nu dramatiza. Toţi elevii de liceu ajung să fie copleşiţi la un moment dat din cauza programului încărcat şi a temelor, aşa că nu este cazul să te victimizezi – şi colegii tăi sunt în aceiaşi situaţie. Dacă te vaiţi, te revolţi şi te plângi nu faci decât să te încarci cu emoţii negative care te vor împiedica să fii performant la şcoală.
Prietenii şi ieşirile în oraş sunt tentaţiile majore, mai ales în această etapă a vieţii, însă nu vei putea să îţi dedici tot timpul acestor preocupări. Încearcă să păstrezi un echilibru între şcoală şi timpul liber şi învaţă să prioritizezi.

| Basilievski a răspuns:

Sa nu te duci.

| Fleiby a răspuns:

Liceul e plin de cocalari. Daca esti ca ei te-ai scos, daca nu, asteapta pana trece. Succes.

| gabriel11536 a răspuns:

Nu te apuca de fumat

| leiidinbanie6 a răspuns:

Invata, invata, invata, e tot ce ai de facut.

Întrebări similare