anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sfaturi peste sfaturi, de la toti, de peste tot, te influenteaza ce sa faci cum sa faci, ca "ei stiu mai bine", un timp am fost suficient de batut in cap sa mai ascult la toate vorbele alea fara rost, dar de cand m-am mai desteptat mai ales in ultimul timp nu mai ascult nimic din ce mi se spune, ai o problema personala, imediat vin filozofii cu rezolvari filozofice si iti garanteaza ca raspunsul lor e cel mai bun, aici fiind vorba de anuturaj in mare parte, si parinti dar mai putin, prieteni in general. De cand nu mai dau ascultare la ce imi spun altii am observat aparitia tensiunii, tu nu ceri un sfat cand ai o problema dar normal ca se gaseste cineva sa iti spuna ce sa faci, nu am fost nesimtit, am apreciat ajutorul si sfaturile, dar am facut tot ca mine, apoi filozofii se supara pe tine, gen "da tu n-ai incredere in mine ma?, altadata nici nu ma mai chinui sa iti zic ceva, de acum incolo fa ce vrei nu ma mai intereseaza", aici nu m-am suparat dar am ramas cu un fel de "pokerface", ok, odata ce spui ca apreciezi ajutorul nu inteleg care e problema, probabil o iau in nume de rau sau cred ca le subestimezi judecata. Ciudat, ma rog, dar de cand nu mai ascult ce imi zice unu sau altu am observat ca lucrurile se imbunatatesc, iti poti pune ideile in aplicare, incepi sa nu te mai bazezi pe nimeni si sa iti dezvolti singur o rezolvare, si mult mai buna decat orice sfat pentru ca tu te cunosti cel mai bine, tu cunosti ce ai de rezolvat si tu stii de ceea ce esti capabil.
Acum ca a urmat desteptarea asta ma intreb daca asta ii impiedica pe multi sa isi deschida putin aripile, din ce am experimentat am observat ca daca nu asculti ce spun altii lumea incepe sa se indeparteze de tine, sa nu mai fie de acord cu ideile tale, pentru ca nu ii mai pupi undeva si nu le mai faci pe plac, asta le da impresia ca incerci sa fi mai destept decat sunt ei, cand de fapt nu incerci asta si doar te bazezi pe ceea ce stii tu.
Ma intrebam acum daca asta e motivul pentru care multi nu isi urmeaza propriile idei si le urmeaza pe ale altora, frica de respingere din partea celorlalti, frica ca nimeni nu te mai baga in seama si respingerea? Nu stiu daca asta ar fi motivul, dar pot spune ca pentru tine e o transformare odata ce iti urmezi proprile ganduri si simturi.
Nu stiu daca e mai mult o intrebare sau abordarea unui subiect, dar am incercat si pe internet sa gasesc cateva motive pentru care lumea face pe plac altora doar pentru a evita respingerea fata de grupul care il are dar am gasit numa inutilitati, am vrut sa aflu si ceea ce credeti voi, sa fi sclavul anturajului pentru a evita o posibila respingere din partea grupului tau sau desprinderea de ceea ce te trage in jos si abordarea proprilor ambitii?

Răspuns Câştigător
| NutellaFinettiHomeAlone a răspuns:

Oamenii fac multe lucruri ca sa fie pe placul altora.Au impresia ca daca nu vor fi asa cum vor altii voi fi resprinsi, nu ii va mai sprijini nimeni si asa mai departe.Cam asa e in cazul meu. Oricum iti recomand sa te uiti la acest canal: https://www.youtube.com/channel/UCX-E6tCvVUPtO5IH9xsCRgQ. Pe mine ma inspira.:D

| MarianWLF a răspuns (pentru NutellaFinettiHomeAlone):

Imi spune "acest canal nu exista", ma rog, asta era ideea, prea multi raman in acea zona de confort unde prefera sa nu supere pe nimeni, dar daca ar avea ochii necesari sa priveasca prin asta ar fi diferit, cand am vazut prima oara adevarul totul a fost clar. Ce inseamna asta? Te lingusesti pe langa altii pentru acceptare si putina atentie din partea lor, dar e o satisfactie de 30% maxim in ceea ce faci, pentru ca restul de 70% se rezuma la lucruri care nu iti plac, si asta inseamna supunere in fata altora. Supunere pentru ce? Pentru putina atentie, asta ma face sa rad, pentru ca odata ce ai inceput sa faci lucrurile cum vrei tu totul se schimba, nu te mai intereseaza cine ce crede, simti alt fel de libertate, si atragi lucruri mult mai bune in jurul tau, de asemenea si persoane mai bune, dar privind in jur ma ingrozesc cand vad ca toata lumea practica "acest sport".

| NutellaFinettiHomeAlone a răspuns (pentru MarianWLF):

Cauta Elekes Levi pe youtube daca te intereseaza...
Si da, totul e mult mai usor, mai frumos cand faci ce iti place si nu esti nevoit sa te prefaci, dar cam asta e lumea in care traim si nu multi au curajul sa se schimbe sau cel putin nu multi realizeaza ce se intampla.

L-am intalnit si personal pe Levi, daca tot ai adus vorba se leaga ce spun eu de ceea ce spune si el intr-un fel, asa e ca nimeni nu realizeaza ce se intampla, problema e ca se mint atat de mult singuri incat ajung sa aiba parte de auto-convingere, sau mai pe inteles sa iti repeti un lucru care stii ca e minciuna de atat de multe ori incat ajungi sa il crezi intr-un final, cine crede ca are nevoie de persoane "populare/favorizate" in jurul lor pentru a "fi cineva" se mint singuri.
Ce e patetic e faptul ca vad cum isi plang singuri de mila, ajung sa vad probleme comune care le au multi in ziua de azi gen "nu sunt bun de nimic, ma simt singur, nu am parte de nimic bun", ok, ramai toata viata in umbra altora si nimic nu se va schimba, rezolvarea nu vine niciodata daca astepti, rezolvarea vine mereu doar cand ideile care le ai nu raman doar idei, trebuie sa iasa de acolo si sa fie puse in aplicare. Desi am incercat sa stau de vorba cu toti care isi plang de mila si cica nu gasesc rezolvarea nu au inteles nimic, ma intreb cate persoane sunt capabile sa abordeze problema asta, pentru ca majoritatea cu care am incercat sa vorbesc nu inteleg o boaba unde vreau sa ajung, doar incepe sa ma sperie prostia si umilinta care multi o accepta zi de zi.

| NutellaFinettiHomeAlone a răspuns (pentru MarianWLF):

Stiu,stiu...Faza e ca oamenii de acest geen asteapta sa le cada din cer rezolvarea problemelor. In ritmul asta cine stie unde o sa ajungem.

Oricum se stie cand te uiti in jur, in mai bine nu o sa mergem, o sa fie din rau in mai rau, dar ma bucur sa vad ca mai sunt persoane care au deschis ochii, care pot ajunge la acel bine care il merita.

6 răspunsuri:
| DenisaKarolina a răspuns:

Cel mai bine e sa fii asa cum esti tu cu adevarat nu sa te ascunzi dupa masti!