Baremul la limba şi literatura romana a fost revizuit de Ministerul Educaţiei.
Vor primi cele 60 de sutimi atât elevii care au bifat "subiectivă", cât şi cei care au bifat "predicativă".
Da, se puncteaza ambele. Profesorii de limba romana trebuie sa recorecteze toate lucrarile pana maine si sa dea inca 6 puncte celor care au scris predicativa. Atributiva nu se puncteaza deloc. Ministrul a vorbit ieri si este oficial, baremul a fost refacut. Adica serios, incontinuu spuneau asta la stiri.
Am auzit si eu, dar am citit pe mai multe site-uri ca o sa dea doar la cei carora o sa le afecteze intrarea la liceul ales, si mi se parea chiar culmea sa le modifice nota dupa ce au intrat la liceu, sa dea totul peste cap. Deasta am intebat.
Pai se fac 2 medii, si daca ai nevoie la liceu medie mai mare tsi se pune media in care s`au pus cele 6 puncte
Pai si tu nu ai de unde sa stii daca iti trebuie decat dupa ce s-au facut repartitiile. Si ce faci, prinzi ultimul loc de la liceu si ala care il ocupase de fapt pe ultimul unde ajunge?
Nu, in nici un caz. Ministrul la inceput a spus o mare perla, cum ca trebuie sa faci contestatie si toti il intrebau ca daca vor face contestatie vor primi cele 6 puncte? Nici el nu mai stia ce sa mai zica, iar pana la urma a decis sa refaca baremul de corectare, astfel punctand si predicativa. Nu mai trebuie sa mai faci nici o contestatie. Iar pentru cei care spun ca este nedrept...va dati sema ca si ei stiau ca si predicativa este corecta, nu? Dar la inceput in barem nu puteau spune ca ambele raspunsuri sunt corecte, asa ca au ales doar unul.
De fapt, nu faceam contestatie, eu chiar cred ca nu e corect.
Nuu, o iei dupa ultima medie de admitere, intelegi? daca tu ai media de admitere mai mica de cat ultima medie de admitere de anul trecut tsi se pune a 2 a medie facuta cu 60 de sutimi, eu una asa am intseles de la radio si TV :p
Deci pana la urma varianta corecta era c)subiectiva din cate am inteles eu. asa scrie pe baremele de corectare si a dat si la TV. funda?
Da se puncteaza si predicativa, dar mi se pare incorect, eu cum am recunoscut prop.subordonata subiectiva.Cine stapanea subordonatele meritau punctajele, nu cele cu predicativa! Aiurea...ies unii parinti pe la TV si gata ministeru nu a formulat bine intrebarea...pfff
Si eu la fel, sunt de acord cu tine. Putine argumente ca ar fi predicativa.
Cristinaaaaaaaaaaaa întreabă:
shawol întreabă:
paul5678 întreabă: