| aFurisit a întrebat:

Sinceritatea, defect sau calitate?

35 răspunsuri:
| Adelyn24 a răspuns:

Sinceritatea este calitate.

| SmartLier a răspuns:

Depinde.

| lpavel a răspuns:

Binenteles - Calitate, dar in zilele noastre e o calitate rara... big grin

| SuneteDeChitara a răspuns:

Uneori defect, alteori calitate...

| Inger0Cazut a răspuns:

Uneori e nasol sa fi sincer.Pentru ca vrei sa nu te comporti urat cu cineva si sa-i zici ca pute, si tocmai atunci ii zici.
Uneori e calitate caci oamenii stiu ca nu ai nimic de ascuns si ca nu esti mincinos.

| aFurisit explică (pentru SuneteDeChitara):

Majoritatea sunteti indreptati spre a spune ca e calitate happy.

Eu unu` prefer omu` sincer, care sa-mi spuna in fata ce are de spus, chiar daca adevaru` o sa fie dureros, prefer sa fie asa, decat sa fiu vorbit pe la spate! Darrrrrr... Cand spui adevaru` o sa ti se puna eticheta de om rau, sau om fara suflet, care nu are treaba de nimic si calca totu` in picioare happy. thinking deci. singura rezolvare este ca in functie de situatie sa-ti alegi si raspunsu` potrivit, pardon, minciuna potrivitahappy.

Exemplu` :

Ea : Puiule, ma iubesti? ( ea avand inima plina de fericire si multi fluturasi in stomac si iubind cu toata fiinta ei )
El : Nu! (scurt, sincer, fara scrupule)
Este suferinta? eu zic ca da...

Ea : puiule, ma iubesti?
EL: Da pui, te iubesc mult! (el stie ca o minte si pe ea si pe el, de fapt nu simte nimic pentru ea, el vrea doar...sa scartaie patu` ) si toate astea ca sa o tina langa el, sa profite de ea.
Este suferinta??

| MissmysteriousS a răspuns:

Hmm...destul de complicata intrebarea, insa.Din punctul meu de vedere balanta opteaza mai mult spre calitate; fiind sincer dai dovada de un om responsabil si corect, care lupta chiar daca sub picioare are 'iadul'.De ce mai este o calitate?! Opusul sinceritatii este minciuna, care categoric este un defect.
Si pe cealalta parte. Sinceritatea [ in proportii destul de mici ] este considerata si un defect ..in zilele noastre nu poti fi sincer cu toata lumea, pentru ca marea majoritate profita de acest lucru pentru a afla anumite lucruri si la un moment dat sa te faca sa te simti stanjenit.
Cum spunea un mare poet englez "De ce nu-s oamenii aşa cum par! Sau, dacă nu, să nu mai pară oameni!" :]

| aFurisit explică (pentru MissmysteriousS):

Hmm, Minciuna nu este intotdeauna un defect happy. Fiecare dintre noi a spus macar o minciuna pana acum, chiar daca era sub pretextul. nu te-am mintit, te-am pacalit oh go on. Minciuna perfecta spusa la momentul potrivit poate sa-ti salveze cariera, relatia..sau chiar viata happy. Este cu dus si intors, nu iau in brate minciuna, ea e buna, dar in doze micute happy. Iar sinceritatea, cum ai zis si tu, da dovada de responsabilitate si de incredere in sine. Este o intrebare pe care mi-o pun de cateva zile si. tot n-am ajuns la un raspuns unic happy.

| aFurisit explică (pentru SmartLier):

Depinde de?

| MissmysteriousS a răspuns (pentru aFurisit):

Sunt total de acord cu tine, a gresi e omeneste ..In proportii mici minciuna este buna, DAR este considerata un defect, oricare ar fi scopul ei, indiferent ca-ti salvezi cariera/viata etc. Tot o minciuna ramane, daca esti cu adevarat un om corect, iti iei fraul in gura si accepti realitatea, infruntand chiar daca stii ca vei pierde tot, sa nu intelegi gresit, ma repet a gresi e omeneste si perfect nu e nimeni, ca si in cazul asta.
Ti-o vei pune mereu, un raspuns plauzibil nu exista, este peste putinta omeneasca. si eu ma intreb de ceva timp ' Exista viata dupa moarte?!'; unele lucruri sunt facute sa ramana un mister big grin...

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Păi depinde în ce situaţii. Sunt cazuri şi cazuri. Uneori sinceritatea poate însemna mult. Sunt unele persoane care apreciază foarte mult acest lucru la cei din jur şi îşi aleg prietenii după acest criteriu. Eu cred că este bine să fii mereu sincer deoarece astfel nu vei fi nevoit să ţii minte toate minciunile pe care le-ai spus însă câteodată este nevoie să te abaţi de la regulă. De exemplu, unii preferă să-i mintă pe ceilalţi pentru a nu-i face să sufere. Sinceritatea este o calitate dar în ziua de astăzi o întâlneşti foarte rar la cineva.

Pa-pa.

| SuneteDeChitara a răspuns (pentru aFurisit):

Pai tocmai de aia am zis ca uneori e defect si alteori calitate.
Depinde de situatie. Uneori e bine sa zici adevarul in fata, insa alteori mai bine minti, gandindu-te ca o sa-ti distrugi relatia cu persoana respectiva daca esti sincer.

Exista laughing.

Wow. am primit tot felul de raspunsuri.dar asta este unul destul de amuzant laughing), voi tine cont smug

| aFurisit explică (pentru Hydrangeaceae):

Foarte rar sau chiar deloc. Variaza. o zi petrecuta alaturi de o persoana, se intinde de la sinceritate absoluta pana la minciuni mediocre. happy

Si bine punctat la : " Eu cred că este bine să fii mereu sincer deoarece astfel nu vei fi nevoit să ţii minte toate minciunile pe care le-ai spus "

happy Foarte adevarat.

Am fost sincer.

Sau nu...

Tu n-ai fost sincer aici laughing. Ai fost mai mult. ironic, ha waiting
laughing

Nu te contrazic, nu-mi sta in putinta.
Dar totusi o fac laughing). Recunosc ca am fost ironica, am momentele mele. Dar nu te intrec blushing

Baii, tu ai un sarcasm aparte raised eyebrows ce facem aici, ne tragem de moatze? waiting
laughing auzi la ea... nu-i sta in putina sa ma contrazica.ahh phbbbbt, fiintele ca tine ar trebui puse la colt si pedepsitewhistling

| Maxim96 a răspuns:

Calitate sigur ca...

Ne tragem, dar ai grija, pot aparea efecte adverse, gen` cu traumatizare corporala laughing
Doar atat?! Credeam ca merit o exorcizare sigh.

Iti aratam eu cum arata coltu` meu si ce gen de pedeapsa aplicam big grin

Dar n-am nimic de la tine.

Totusi, daca vrei, da-mi add la happy

M-ai facut curioasa. Ti-am dat desi nu prea intru pe mess big grin

sad nu te vaaad. buzz me! big grin

phbbbbt! sa intri pe mess tongue

Ti-am lasat un mesaj talk to the hand big grin

Pe asta de pe TPU l-am citit, altu` thinking n-am laughing.
Nu pot sa-ti raspund aici, ca tu ai selectat sa nu primesti mesaje private tongue

Tocmai de-aia ti-am zis sa intri putin pe mess tongue ca aici ti-am scris o gramada si dupa mi-a aratat ca nu poti sa primesti mesaje phbbbbt!

| Duucu a răspuns:

Calitate.

Ohh, ce rahat laughing. Nu-i cinstit; de ce nu pot primi?sigh
Atunci iti las pe mess big grin
PS; numai scoate limba la mine ca ti-o tai blushing