Ajungi la dracu, practic. Tu te grabesti sa o faci, eu am de gand s-o iau incet.Cand ajung acolo sa am si eu cu ce ma lauda, sa ma promoveze sefa la cazane
Sinuciderea este un păcat ca şi uciderea de altfel, deoarece viaţa nu este a ta, deci nu ai niciun drept să ţi-o iei. Dacă Dumnezeu consideră ca trebuie să trăieşti, trăieşti. Nu poţi modifica planurile Lui.
pa, pa.
Dar dupa mintea ta patrata ce zici?
Sigur ca e un pacat. Si oricum nimeni si nimic nu merita viata ta. Adica, in cazul in care ai vrea sa te sinucizi.
Din punctul meu de vedere, sinuciderea este cel mai mare act de lasitate posibil. In loc sa iei necazul de coarne si sa il invingi, alegi calea gresita.
Pai nu e pacat! daca Dumnezeu ti-a dat o viata si ai obeservat ca nu o meriti poti renunta usor la ea! asa scapam de astea mai prosti si necredintios!
In rest trebuie sa credem in Dumnezeu sa ne rugam si sa mergem macar 1 data pe luna la biserica ca sa ne rugam, daca ai incredere in Dumnezeu atunci nu ai de ce sa te sinucizi! Si oricum unu sanatos la cap nu face lucruri din astea!
Da! unul foarte mare!
sper ca nu ai de gand sa faci asta
daca da atunci cunsulta un psiholog iti va fi de ajutor
ai griva de tine
Buna.
pffff... dupa parerea mea "sinuciderea" e cel mai mare pacat.
Ca spre exemplu... da, se sinucide ccineva, dar nu se gindeste la cei din jur, pe care iubesc persoana, si in primul rind, la mama si tata, care au dat viata. pe care inseamna ca nu a stiut sa pretuiasca.
Sinuciderea este relativă, ca şi toate lucrurile şi acţiunile din viaţă, deci depinde de mai mulţi factori, un factor foarte important este religia. În foarte multe religii sinuciderea este considerată un păcat.
În orice caz, depinde foarte mult de ceea ce crezi TU, şi nu de ceea ce spun ceilalţi. Eu cred în faptul că fiecare ar trebui să creadă pentru el. Nu consider că avem dreptul să ne influenţăm unii pe alţii, cu atât mai puţin să ne judecăm.
Asta nu înseamnă că te împing sau că te trag către, respectiv de la a face ceva. Vreau doar să-ţi fie clar că este o decizie subiectivă, însă îţi voi spune părerea mea personală:
- de cele mai multe ori situaţia nu este atât de gravă pe cât o vezi
- de cele mai multe ori ai avea şanse de a începe din nou ceva ce a eşuat
- de cele mai multe ori ai avea mai mult sprijin, decât crezi că ai, numai că nu apelezi la persoanele de încredere
- de cele mai multe ori uităm "că până la urmă toţi sfârşim lângă o cruce îngropaţi". Morala? Sinuciderea este inutilă de cele mai multe ori.
Crezi că vei trăi veşnic? Crezi că vei rămâne aici pentru totdeauna? Nu te teme, căci trăieşti acum şi toţi au murit din asta :-)
Aşa că gândeşte-te: nu ar fi mai înţelept să continui? Chiar dacă nu ştii unde te va duce viaţa. Dar de ce s-o închei? Oricum timpul este limitat, nu vei trăi etern.
Este ca şi când ai fi pe un vapor, în mijlocul nimiculul, undeva pe o apă. Poţi sări afară şi te poţi înneca. Dar de ce s-o faci, când ai şansa de a ajunge la un tărm mai devreme sau mai târziu? De ce să închei mai repede o călătorie, care oricum, se va termina fără permisiunea ta?
Baftă!
neanicu întreabă: