| PyScHoTeLRoOz a întrebat:

Sora mea are o cerinta la scoala conjugati la toate modurile si timpurile cuvantul a gasi adicalaughing?
ca eu nu mai stiulaughing

Răspuns Câştigător
| FataCuOchiiCaprui a răspuns:

Pai eu iti explic asa putin. De ex modurile sunt indicativ, conjunctiv, conditional-optativ si imperativ. Apoi iei indicativ cu toate timpurile: gen` prezent(eu gasesc etc.), viitor(eu voi gasi tu.), toate formele de trecut: imperfect(eu gaseam, tu gaseai etc), perfect compus(eu am gasit, tu ai gasit.), perfect simplu(eu gasi) mai-mult-ca-perfectul(eu gasiseram cred thinking p`asta nu-l prea mai stiu thinking). Apoi treci la imperativ. Aici e usor ca e decat timpul prezent si doar persoana a II`a singular/plural: gaseste! si gasiti! La conditional-ptativ timpurile sunt prezent si perfect. La prezent: eu as gasi si la perfect: eu as fi gasit. La conjunctiv timpurile sunt prezent si perfect. Adica: sa gasesc, sa gasesti, sa gaseasca etc(la prezent) si la perfect: sa fi gasit.

1 răspuns:
| dedutzaa a răspuns:

Adica la modurile verbelor exista monuri persona(indicativ,conditional-optativ,conjunctiv si imperati)si moduri nepersonale(infinitiv,gerunziu, participiu, supin)