Ai dreptate in mare parte. Acum depinde despartirile au mai multe cauze:pentru ca poti sa ai rabdare cu persoana cealalta, poti sa faci tot ce tine de tine ca sa nu o ranesti si totusi te trezesti intr-o zi ca persoana cealalta te-a inselat-si apoi regrete, ce n-am facut bine, depresii, etc. In dragoste e nevoie de doi; totul depinde de amandoi: sa fie amandoi la fel de determinati sa iubeasca si sa faca tot ce pot pentru fericirea lor. Si intr-adevar despartirea e foarte dureroasa, sufletul nostru se vindeca greu si uneori ramanem cu anumite frici: de a nu fi inselati, de a mai iubi din nou, etc. Totusi din ce ai scris tu deduc ca te referi la suferinta provocata din dragoste drept cel mai dureros lucru si eu as adauga:cred ca cea mai mare suferinta este sa pierzi un parinte pentru ca il pierzi pentru totdeauna si golul lasat in suflet nu va mai putea fi umplut. Atunci cand te desparti de cineva suferi, etc dar persoana respectiva ramane acolo-va puteti impaca, puteti sa mai vorbiti la telefon sau poti sa intalnesti pe altcineva si in catva timp sa uiti de acea persoana. Dar sa pierzi un parinte este un lucru care te marcheaza:ai da orice sa mai puteti vorbi macar o data, sau sa mai traiti macar un moment impreuna si totusi lucrul asta nu mai este posibil.