Nietzsche ştie. El spune că sensul vieţii este să devenim supra-om, să ne depăşim condiţia umană.
Şi Platon ştie care e sensul vieţii, anume să te dezlipeşti de tot ce ţine de trup şi să dobândeşti înţelepciunea (astfel încât la moarte, sufletul, "psyche" să se poată ridica).
Şi Dalai Lama ştie care este sensul vieţii: "Care este scopul vieţii? Să fii fericit şi util."
Şi preotul meu de la colţ ştie care e sensul vieţii: să trăiască o viaţă cât mai ferită de păcate (şi până la urmă ce sunt păcatele?).
Şi eu ştiu care e sensul vieţii: să nu ştiu care e sensul vieţii.
Suntem nascuti pentru a da viata la randul nostru copiilor nostri, care vor da viata copiilor lor s. a. m. d...
Simplu de la nastere spre moarte. Intre timp cresti, inveti, devi adult si te pui in slujba omenirii (doar trebuie sa lasi si tu ceva in urma ta ca sa nu faci degeaba umbra pamantului), te reproduci (asta ca sa poata exista in continuare omenirea), iesi la pensie si te odihnesti si in cele din urma dispari.
Nu cred ca are vreun sens:ne nastem, muncim, facem copii, dupa care murim si lasam totul in urma...
Nu cred ca are un sens...:ne nastem, suferim, ne bucuram, murim si lasam amintiri, tot in urma noastra...
Sensul vietii si-la creeaza fiecare... astfel ca fiecare ar trebui sa lupte pentru a da sens vietii sale...
Sensul vietii... e diferit de la om la om...fiecare avem un sens in viata...mai mult sau mai putin...definit...important este...sa gasim un sens vietii... un sens care sa ne implineasca...sa ne faca fericiti...si un sprijin...mereu te ajuta sa vezi ce sens ai vrea sa aiba viata ta...sensul vietii ni-l definim singuri...prin faptele noastre...de zi cu zi.
Care este sensul vietii? Acesta intrebare a fost postata in urma cu cateve zile cauta raspunsurile acolo.
Te nasti...traiesti ( cat apuci) si mori! de fapt .invatam,muncim s.a.m.d...aiurea.tot la 2 m sub pamant ajungem...si nu luam nimic dupa noi... parerea mea...
Sensul vietii nu este dacat unul unic(ca la indicator)...catre moarte. Iar dupa aia, catre viata vesnica pentru cei ce au trecut "testul" sau catre osanda vesnica pentru cei ce l-au picat.
Daca te referi la rostul vietii, crede-ma ca si eu m-am intrebat acelasi lucru de multe ori si nu am gasit nici un raspuns si nici nu cred ca il voi gasi in aceasta viata.
Sensul vieti este acela de ati gasi fericirea... dar pana la FERICIRE...treci prin multe necazuri... dar si lucruri frumoase... din pacate viata este mai mult formata de necazuri pentru alti mai putin fericire... DAR ASTAI VIATA...si nu avem ce sa schimbam la ea...pentru ca nu putem
Viata nu trebuie sa aiba un sens anume..Trebuie pur si simplu sa te lasi purtat/a de val...si ai sa vezi ca..viata pur si simplu nu are un sens anume
Scopul vietii este insasi viata, in totalitatea ei, nu ca efecte, nu ca forme, nu ca modalitati, ci ca esenta... g cosbuc parca scrisese ceva in ganul"de nare scop viata/fa sa aiba clipa scop"
Consider că scopul in viaţă, este să relizezi ca existenţa este lipsită de vreun scop anume, ea doar este! ( daca ar fi existat vreun scop al existenţei, scopul ar fi fost mai mare decat existenţa insăşi; in acest fel existenţa ar fi aparţiut scopului, atunci viaţa ar fi fost la fel ca un film al cărui final se ştie, ar fi fost ceva mecanic, nu ceva abundent si magic, iar cateristica principală a existenţei este abundenţa şi magia). Alt scop este să realizezi cine eşti, si că de fapt scopul nu poate fi constituit de niciun lucru material, scopul vieţii este conştiinţa, conştientizarea sinelui, sau cunoasterea lui dumnezeu, tot aia este.
Pentru cei care sustina aici ca viata nu are sens: think again. Insasi intrebarea postata aici este un indicator catre ceva, dincolo de materie si dincolo de viata. daca chiar cauti care este sensul vietii o sa gasesti si raspunsul, sper, ala de e cel bun. continua sa cauti si fii deschis, s-ar putea sa gasesti raspunsul si sa nu-ti placa. fii pregatit sa fie ceva revelator, te vei confrunta cu tine insati. si cu scopul. de acolo mai departe depinde tot de tine si de alegerile pe care le faci.
Viata nu are niciun sens... Te nasti, traiesti o viata de r***t, apoi mori...
E cu totu diferit sa iti alegi sensul vieti desi nu poti ca ori cum esti afectat de evenimentele din jur... mai zic inca odata ca viata n-are sens nu vezi ca tot se intampla la nimereala. n-ai cum sa stii ceo sa se intample peste o secunda ca sa schimbi sensu
Sa traesti!
XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD