Stiu cum e. Si eu aveam rau de masina cand eram mica. Odata ce am crescut, senzatia s-a mai diminuat. Insa durerea de cap e putin cam de neevitat atunci cand sunt multe serpentine. Depinde si de metabolismul fiecaruia. Lamaia ajuta cel mai bine. De fiecare data cand plec prin excursii imi iau o lamaie taiata bucatele cu mine, ca sa o am, si niste pungute in caz de voma. Exista si pastile pentru asa ceva, recomandat e sa te duci sa cauti la farmacie. Insa la mine merge cel mai bine auto-controlul. Pur si simplu nu ma mai gandesc la ce se intampla si ma iau cu altceva: vorbesc cu prietenii, ne jucam. Incearca sa nu te agiti prea tare prin masina/autocar. Nu manca nimic inainte de plecare, sau daca neaparat vrei sa mananci, opteaza pentru ceva consistent. Nu bea nici prea multe lichide cu acid. Roaga pe cineva sa stai cat mai in fata. Mama m-a invatat atunci cand eram mica sa ma uit doar in fata pentru ca o sa imi treaca, si intr-adevar raul se mai diminua. Nu citi, pentru ca o sa te ia si mai tare durerea de cap si ai sa ametesti. Nu te da cu parfum, iti poate produce starea de voma instantaneu. Pe mine ma mai ajuta si mestecatul de guma. Sper ca te-am ajutat! Mult noroc!
Sa ai lamaia langa tine, si nu manca prea mult inainte sa pleci la drum.
Stiu ca exista niste pastile anti-voma sau ceva de genul, poti sa te documentezi pe net, si sa le cauti la farmacie.
Salut.
Daca ai o problema de natura fizica cu acest lucru ar trebui sa mergi la un medic, dar daca e doar o chestie psihica scapa de eaca nu are de ce sa iti fie frica.
Dar incearca cand mergi cu masina sa mananci bomboane dulci, cum ar fi cele tari asemanatoare cu cogeacul.
Peace!
Lamaie,apa,incerci sa dormi pe parcusrul drumului si sa nu citesti, sa nu-ti butonezi telefonul. Putine miscari bruste si trebuie sa stai linistit. Sper ca te-am ajutat. Funda?
ale0409 întreabă: