Eu stiu ca sunt din Italia si mananc panettone hahaha
650 g făină - 40 g drojdie - 25 cl lapte - 200 g de unt - 150 g zahar - 1 lingurita sare - 1 lamaie (rasa) - 1 nucşoară rasă - 6 gălbenuşuri de ou - 80 g de portocale confiate - 100 G citron confiate - 150 g stafide - 80 g migdale tocate - unt pentru termorezistent
Pregătirea: Cerneti faina intr-un castron, o movilă, şi să facă o adâncitură în centru. Intrebati-va prăbuşi şi se dizolvă drojdia cu lapte cald. Se amestecă totul şi lăsaţi amestecul timp de 15-20 minute, pana cand fisurile de suprafaţă sunt formate. Topiti untul uşor într-o cratiţă, apoi se amestecă în zahăr, sare, nucşoară şi gălbenuşuri de ou. De lucru până când amestecul este de a fi umflat, apoi se încorporează în pâine. Se framanta pana aluatul este moale, neted si omogen si se lasa la repaus de 20 de minute. Fructe confiate cuburi, se amesteca cu migdale şi stafide, inmuiate in apa calda a făcut şi stors, şi încorporate în întreaga aluat, să crească din nou pentru 15-20 de minute. Acoperiţi placa de cuptor, cu o foaie de hârtie pergament, imburratela şi se apleca peste un inel de tort. Acoperite interiorul inelului cu hartie de copt cu unt. Puneţi aluatul preparat în ring şi lăsaţi-l repaus pentru 20-25 de minute. După acest timp, tort coace în cuptorul preîncălzit (190-200 grade) pentru 80-90 minute. Verifica panettonul bagand o scobitoare.
asta este reteta
dar il am de pe o carte italiana deci cate ceva este scris gresit ca l-am tradus cu google traductor.scz.papa sper sa iasaa
Uite un site care sati explice:http://retete.eva.ro/desert/panettone-italia-articol-11759.html