Eu trec in clasa a 11-a si sunt tot pe stiintele naturii. Exact ca tine am fost si eu acum 2 ani cand intram intr-a 9-a, imi era foarte frica de chimie, nu stiam absolut nimic. Si intr-adevar, la inceput mi-a fost foarte greu sa o inteleg, in clasa a 9-a am fost la pregatire si nu pot sa spun ca m-a ajutat extrem de mult, dar macar aveam notiunile elementare. Dar ce este destul de bine e ca la medicina (si eu tot acolo vreau sa dau) se cere doar chimia organica (pe care o s-o faci dintr-a 10-a) si nu cea anorganica (mi se pare ca totusi se cer doar gazele si solutiile din clasa a 9-a). Iar la cea organica o sa va ia de la 0 si atunci vei putea sa tii ritmul (iar mie mi se pare mult mai usoara cea organica). Ca de exemplu, eu in clasa a 9-a am avut media 6, 5 la chimie (si eram si la pregatire), iar in clasa a 10-a am avut media 9. Asa ca nu trebuie sa-ti faci griji, incearca anul asta sa inveti notiunile elementare, sa te obisnuiesti cu anumite tipuri de probleme si daca crezi ca te ajuta, sa mergi la pregatire sa-ti explice mai bine.
Apropo partea in care nu stiu absolut nimic sunt calculele stoechiometrice. In rest ma descurc destul de bine...