200 de ani în viitor, Jake, un veteran de război paralizat, este adus împreună cu alţi pământeni pe planeta Pandora. Aceasta este locuită de o rasă umanoidă, Na'vi, o veche civilizaţie deloc încântată de oaspeţi. Jake şi semenii săi trebuie să lupte pentru a-şi găsi locul pe luxurianta Pandora şi între timp tânărul se îndrăgosteşte de Neytiri, o localnică. Avatar este primul lungmetraj pentru marele ecran al lui James Cameron după cel mai profitabil film din toate timpurile, Titanic.
Cand o sa vad filmul, o sa-ti spun ce inteles are in film cuvantul "avatar". Cred ca o sa fie un film bun.
Am citit pe net despre el, cica e tare, am inteles ca ideea principala e ca noi distrugem pamantul, vegetatia, fauna...
Sinonimul pentru" reincarnare" este "metempsihoza" si nu "metamorfoza" care inseamna "transformare". Mira
Da il stiu si chiar saptamana asta am fost la mall si l`am vazut:X deci a fost super fain recomand orcuii
In film este vorba despre umanoidul in care o sa se transforme(metamorfoza) Jake.Adica acel umanoid este avatarul lui Jake.
(În unele concepții religioase) Reîncarnare succesivă a unei ființe. Transformare neprevăzută (și chinuitoare) care intervine în evoluția unei ființe sau a unui lucru.