In fiecare zi sa se spele acolo dimineata si seara! sa se dea cu deodorant si speri si sa nu mai fuga atat de mult incat sa transpire sau daca are par sa si`l rada... nici pe mine nu mau lasat sa ma rad dar am facut`o pe ascuns.
In fiecare dimineata sau de cate ori este nevoie spalaturi sau clatiri cu apa calduta amestecata cu bicarbonat, dupa care folosirea (de preferinta ) a unui odorizant solid ( nu spray )
Deodorant. un remediu obisnuit nu a auzit de astea?
si app' eu cred ca alea cu bila sunt cele mai bune .
Poate nu vor da rezultatele pe care ledoresti, dar nu strica sa incerci :
• Otet de mere amestecat cu miere naturala – este foarte important ca mierea sa fie naturala.
• O lingurita de sare de mare amestecata cu zeama unei lamai verzi (lime) – amestecul trebuie luat in fiecare zi pentru a obtine rezultate.
• Ceaiul din frunze de salvie proaspata
• Vitamina E – mai ales in timpul menopauzei
• Sucul de rosii – consumat in mod regulat face minuni in ceea ce priveste hipertiroidia.
• Apa – beti multa multa apa – contrar parerilor gresite, pentru a transpira mai putin trebuie sa beti mai multa apa.
• Magneziu si Vitamina B – magneziul va ajuta la detoxifiere; corpul se foloseste de transpiratie pentru detoxifiere; magneziul va reduce cantitatea de transpiratie pentru ca prin el corpul dvs va avea un ajutor.
Poti urma urmatorul tratament naturist cu ceaiuri, avand si recomandarea medicului: intr-un vas cu apa (maxim patru cani) amestecati 100 de grame de frunze de salvie, 20 grame de coada calului si 20 grame de radacini de valeriana si fierbeti-le timp de 10 minute. Consumati acest ceai cald, de trei ori pe zi.
De asemenea, puteti efectua bai locale sau generale cu infuzie calduta din frunze de nuc. Este indicat ca aceste bai sa nu dureze mai mult de 20 de minute. In 3 litri de apa, adaugati 200 grame de frunze uscate de nuc si fierbeti-le timp de un sfert de ora.
Tot extern, in cazul transpiratiei excesive, rezultate bune se pot obtine si prin intermediul bailor locale cu coaja de stejar. 50 grame de pudra obtinuta prin macinarea coajei de stejar se fierb intr-un litru jumatate de apa. Cu solutia obtinuta se fac bai si aplicatii locale. Avand drept scop diminuarea transpiratiei, baile cu lucerna au si ele un efect pozitiv asupra transpiratiei. Aceastea se efectueaza insa doar o data pe saptamana. In apa fierbinte din cada, adaugati 200 grame de lucerna si lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Asteptati ca apa sa scada la o temperatura rezonabila pentru a va putea imbaia.
In cazurile in care remediile naturiste nu functioneaza si transpiratia reprezinta o problema cu adevarat grava, in clinicile moderne de infrumusetare se pot efectua interventii chirurgicale de extirpare a glandelor sudoripare de la subrat, prin intermediul unui procedeu similar lipoaspiratiei. In cadrul acestei operatii, este necesara anestezia, iar postoperatie, timp de 7 zile, este necesara purtarea unui pansament compresiv.
Nu putine sunt insa si persoanele care, pentru combaterea transpiratiei palmelor, axilelor sau a picioarelor, apeleaza la injectiile cu toxina botulinica de tip A. Sub actiunea cunoscutei substante, impulsul nervos inceteaza sa mai fie transmis de la nervul simpatic catre glanda sudoripara, activitatea glandelor sudoripare fiind astfel redusa. Care sunt rezultatele vizibile ale tratamentului cu toxina botulinica? Pentru o perioada determinata de timp (de aproximativ 8 luni), glandele sudoripare sunt impiedicate sa-si exercite activitatea.
Curioasaa întreabă: