Într-o dimineaţă eram în bucătărie la prietena mea şi îmi sorbeam tacticos cafeaua. Tot pe masă era şi storcătorul de fructe unde tocmai se prepara nişte suc de portocale. Mâţa nebună a prietenei mele sare pe masă pe neaşteptate, îmi varsă cafeaua şi trânteşte pe jos storcătorul. Se sperie şi sare pe pervazul ferestrei care era deschisă. Nervos strig în urma ei : ia-ţi zborul! (prietena mea stă la etajul 2 ) nu ştiu cum naiba se întâmplă şi pisica, în elanul ei, lunecă pe pervaz şi se tot duce. Pe moment mi-a trecut supărarea şi m-a cuprins mila. Nu îndrăzneam să mă uit ce e pe jos în timp ce îmi făceam procese de conştiinţă; ce va zice prietena mea, dar mai ales ce va zice mama ei. În timp ce mustrările de conştiinţă nu-mi dădeau pace, intră pe uşă prietena mea care plecase după câteva cumpărături şi înainte să apuc eu să-i dau vestea tristă, o aud spunând : Tu i-ai dat drumul lui Tomiţă afară? Întorc capul şi îl văd pe motan viu şi nevătămat în braţele prietenei mele privindu-mă acuzator.
Da si se mai zice:"Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa iti doresti chiar raul"este adevarat nu intodeauna ce iti doresti iti face bine.In cazul meu mi-am dorit am avut dar nu am fost fericita, de exemplu mi-am dorit un lucru mult si l-am avut dupa un timp mi-am dat seama ca nu trebuia sa imi doresc ca mi-a adus numai necazuri.
anonim_4396 întreabă: