Din cate inteleg eu, tu ai dori sa-ti condimentezi putin viata! :) In special, prin comunicare de calitate, imprietenire cu oameni extrovertiti, care vad larg orizontul vietii, care pot sa-ti ofere doza necesara zilnica de comunicare, actiune :) si divertisment! :)
Problema ta, e unde gasesti acesti oameni?! Right?!
Ei bine, desii ai specificat ca esti inca adolescenta, nu ai specificat cati ani ai, sau in ce clasa esti?!
Daca esti inca la scoala, clasele gimnaziale, iti va fi mai usor sa " te infiltrezi" :), gen arunci o minge pe terenul de footbal si ii intrebi pe cei din jur daca vor sa joace, apoi, usor, usor veti gasi si subiecte de discutii, poate, chiar interesante! :)
Daca esti deja la liceu, e putin mai greu!( Dar nu imposibil! :) ) Mai greu, pentru ca se cere conexiune, mai din prima!
Insa orice conexiune se LEAGA PE PARCURS! SI SE MENTINE, LA FEL!
Incearca sa-i intrebi pe cei din jur ce pasiuni, hobby-uri au ( muzica, filme, sporturi, activitati in aer liber ETC, nu omite Nimic! ), sunt o mie una subiecte de dezbatut, daca si gasesti pe cineva care sa aiba intterese & preocupari comune!
De asemenea, ai putea incerca sa gasesti grupuri cu interese comune, gen grupuri de voluntariat, grupuri de dans, grupuri sportive etc.
https://www.tpu.ro/......ravelling/
Bafta! :)
Mersiii..pai am 16 ani si sunt la liceu
Iti inteleg sentimentele si stiu ca este greu sa te simti in afara atunci cand ceilalti sunt in grup. E ok sa ai nevoie de un anturaj care sa te inteleaga si sa te sustina.
In primul rand, trebuie sa iti construiesti increderea in tine si sa incepi sa te cunosti mai bine. Incearca sa iti cunosti pasiunile, hobby-urile si interesele si sa te implici mai mult intr-o activitate care iti place. Fii tu insuti si nu te simti obligat sa te conformezi cu ceilalti.
De asemenea, ar fi bine sa iti faci mai mult timp pentru a iesi si a socializa. E ok sa discuti despre scoala si facultate, dar incearca sa ai si alte discutii. Ia initiativa si invita persoanele cu care iti plac sa iesi sau sa discute despre lucruri interesante. Incearca sa te conectezi cu lumea si sa iti creezi noi prietenii.
Incearca sa te bazezi pe tine si sa iti iei responsabilitatea pentru starea ta emotionala. Incearca sa invete sa te bucuri si sa te relaxezi. Incearca sa practici yoga, meditatie sau exercitii fizice. Acestea te vor ajuta sa te relaxezi, sa te simti mai energic si sa iti schimbi perspectiva asupra vietii.
In final, nu uita ca esti minunata si ca meriti sa fii fericita. Nu te simti presat sa fii ca ceilalti, fii tu insuti si accepta-te asa cum esti. Esti mai puternica decat crezi!
Ai prea multe fite si figuri în cap, dacă tu crezi ca viata se rezuma doar la distractie si petreceri ai probleme grave
Nici n am zis ca viata se rezuma doar la distractii. Ca orice adolescent vreau si eu sa mai ies, sa mai comunic. Nu pot sta numai inchisa in casa si sa treaca anii fara sa fac ceva. Unii chiar cred ca asta inseamna sa fi fitos? ....inseamna sa ai si tu acolo o viata sociala