Oh doamne cata insensibilitate in raspunsuri. Si eu am trecut prin asta, pana in clasa a 8 a. Ideea era ca am intrat la liceul la care si eu si mama am vrut si de atunci ma ia mai usor si imi spune sa nu mai invat atat, sa ma relaxez, desi eu stiu ca nu i-ar conveni sa iau note mici la scoala sau sa stau noapte cu prietenii. Cu atitudinea ei dominanta si severa, a reusit sa faca din mine un copil ambitios.
Si mie mama imi spune cu ce sa ma imbrac. Recunosc, nu am gusturi bune la haine, dar ma enerveaza cand imi zice sa cumpar o fusta sau o bluza care ma pune in valoare. Asa e, mama vrea sa ma puna in valoare mai mult decat vreau eu. De aceea ma enerveaza. Dar o ador ca nu ma lasa sa raman in zona mea de confort si vrea sa arat lumii cum sunt cu adevarat.
Mama ta vrea in continuare rezultate bune din partea ta. Spune-i totusi ca ai invata cu mai multe placere, daca ti-ar arata mai multa apreciere. Spune-i ca ai inceput sa nu mai inveti pentru tine, ci pentru note. Spune-i ca vrei sa simti ca te iubeste. Daca nu poti in fata, scrie-i. Spune-i tot ce simti, dar fara sa para ca,, o certi,, Comunicarea este cea mai importanta in familie. Iar tatal tau, tocmai pentru ca e plecat de acasa des, ar trebui sa te trateze ca pe o printesa. Eu am crescuta fara tata, dar faptul ca munceste pentru familie, nu este o scuza ca sa se distanteze de ea. Viata nu e munca si atat.
Am citit un articol cu un baiat care avea parintii plecati departe ca sa faca bani. El a zis,, ati reusit sa imi cumparati copilaria si toate momentele pierdute atunci care trebuia sa fie ale noastre?,, Acei doi straini care au plecat sa ii cumpere viitorul, au castigat bani suficienti cat sa isi piarda propriul copil. Dragostea parintelui nu consta in bani, ci in afectiune.
Nu trebuie sa iti para rau ca te-ai nascut. Mama ta ti-a dat viata, iar tu trebuie sa iti construiesti viata cat sa fii tu insuti satisfacuta. Daca nu inteleg ce simti, devino indiferenta si fa totul doar pentru tine. Daca iei o nota mica si stii ca doar atat ai putut, ca te ai simtit rau sau ca esti om si pur si simplu nu ai inteles si primesti bataie sau certuri pentru asta, pastreaza-ti calmul. Primeste orice iti dau parintii tai, chiar si bataie. Mama ta va realiza la un moment dat ca nu duce nicaieri comportamentul ei.
Tot ce au zis ceilalti in raspunsuri este adevarat, dar mamele au tendinta de a exagera. Atata timp cat esti fata cuminte si inveti la scoala, nu vrei haine scumpe sau mai stiu eu ce, nu mi se pare normal sa nu te aprecieze, sa nu se bucure ca esti fata ei. Parintii au tendinta de a aspira catre perfectiunea copiilor lor, dar gresesc. Toti suntem oameni. Te rog sa incerci sa ii explici. Pe mine, personal, ma doare povestea ta. Fa astfel incat sa fie bine. Pe tata nu l am mai vazut de 3-4 ani si nu il urasc pentru asta. Mama vede mai mult ce nu fac decat ceea ce fac, dar nu o urasc pentru asta. Datorita lor sunt ce sunt astazi. Nu iti uri parintii. Iubeste-i si arata-le ca ii iubesti. Sunt sigura ca si ei te iubesc in felul lor. Nu uita ca intotdeauna comunicarea este solutia tuturor problemelor.
Mult succes!
Te vrea sa fii cat mai buna. Ce e rau in asta? Bine ca e asa si nu este indiferenta fata de tine si sa te lase de capul tau.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Taica-tu e plecat toata ziua pentru a aduce bani in casa, ca daca nu ai sta pe strazi si n-ai mai avea posibilitatea sa inveti. Iar maica-ta e o femeie hotarata, care stie ce vrea de la viata. Nu vad nimic rau in asta.
Faptul ca-ti spune ca n-au luat nota indeajuns de mare sau ca nu vrea sa-ti cumpere ceva, nu inseaman ca te jigneste. A jigni inseamna a injura, nu a mustra.
Ai putea sa vorbesti cu maica-ta si sa-i spui ceea ce ai scris aici.
Ce vrea maica-sa de la viata, sa ia fica-sa 10? Cu ce naiba te ajuta notele in afara ca te ajuta sa treci anul scolar.
Si mama mea e la fel, dar mama nu e asa de rea =]]
Hmm. tatal meu este cel mai bun din univers pot spune..cu toate ca o cearta mai iese o data la 7 ani putem zice =]]]
Dar cearta aceea trece imediat.
Nu stiu ce sa zic, lasa ca Dumnezeu are grija de fiecare om in parte..si presupun ca daca acum nu ai viata cat se poate de frumoasa, mai incolo.o sa vezi ca fericita o sa fii..mereu fii increzatoare!
Deci, eu am 13ani, mama a fost plecata din tara si a venit acum 3ani dar a tinut legatutura cu mine si sora mea, despre relatia cu mama ta vreau sa zic doar ca este foarte "protectoare" intr-un fel, ea vrea sa progresezi, sa ajungi mai sus decat ea, sa zicem ca mama ta are 11 clase, ea vrea ca tu sa ai 12 clase si un loc de munca bun. Dar nu o rodic in slavii, pentru ca din ce zici tu, se intelege ca si ea este mult prea aspra cu tine, daca si cu fratele tau se comporta la fel, inseamna ca nu are nimic special cu tine dar daca cu el se comporta frumos, inseamna ca este o problema si trebuie sa discuti cu ea serios. Sper ca te-am ajutat si ambitionat sa vorbesti deschis cu ea. Despre tatal tau nu am ce sa zic, pentru ca aceasta peoblema ma depaseste. Pupici si succes!
In primul rand nu-ti mai pune numele intreg pe internet. In al doilea, intreab-o pe mama ta de ce o intereseaza asa mult nota 10. Doar ca sa stii notele te ajuta sa treci anul si sa iti mareasca nota la examenul de a 8-a.
Ai putea sa-ti gasesti un talent pe care sa-l "cultivi", daca ma intelegi. Cand o sa ai asa ceva nu o sa-ti mai pese ce zic ai tai.