Draga mea, in primul rand spune-le ca st prosti, pentru ca nu stiu semnificatia cuvantului ''tocilar''. Tocilarul nu este acea pers care invata bine, retine repede si are note bune, ci aceea care nu intelege nimic si toceste de zeci de ori lectia, o invata pe dinafara ca papagalul, insa nu are habar despre ce recita acolo.
Ai grija ca tinzi sa faci o greseala pe care multe persoane considerate de altii tocilare o fac.De ce sa dai explicatii pentru faptul ca tu inveti si mai ai si capacitatea extraordinara de a retine unor invidiosi? Vezi-ti tu de viata mea si tine-te de cartea
Da, si eu sunt la fel.nu vreau sa ma laud dar consider ca am note mari (media pe a 7a 10). 15 min imi sunt de ajuns sa invat la toate materiile(doar sa invat) si tot asa multi ma cred tocilar.
Asculta aici: doar prietenii tai adevarati te vad asa cum esti.pe ceilalti poti sa nu ii numesti prieteni. Asa ca tine-o tot asa, nu te lasa descurajata, nu-i baga in seama pe cei ce te numesc tocilara si vezi care iti sunt prieteni cu adevarat si care nu.succes:*
Si esti tocilara?
daca nu esti eu chiar nu inteleg de ce iti pasa?
tu nu trebuie sa dai explicatii nimanui
tu inveti si fiecare intelege cum vrea, daca unii atata minte au incat sa te considere tocilara, asta e problema lor nu inteleg cu ce te afecteaza pe tine?
asa sunt si eu sau cel putin am fost am terminat cu media 10 si a5a si a6a, la fel si in clasele 1-4 eram considerata de unii colegi tocilara, acum cred asta doar cei care vor sa creada, mai mult de nervi si de ciuda acum oricine care invata bine este considerat tocilar de ce? din invidie, ca e mult mai usor sa insulti pe cineva decat sa ii faci un compliment
dar macar ei stiu ce inseamna aia tocilar, oare ? ei macar stiu ca tu nu tocesti, ca inveti, se pare ca nu. dar nici nu te chinui sa explici, cine vrea sa inteleaga, intelege si fara explicatii
si succes in continuare la note cat mai mari
Si eu am aceeasi problema, dar de mine nu s-a mai luat nimeni de mult timp, spunandu'mi ca sunt tocilara sau asa. Si eu am avut o medie asemanatoare cu a ta in a 7a si, la fel ca tine nu tocesc, citesc de vreo 2 ori si tin minte Si la mate pur si simplu inteleg din clasa. Oricum, daca ai prieteni ce iti pasa de ce cred restul? Ignora'i
De fapt din cate am observat toti elevii care au media peste 9, 50 (aprox.)sunt considerati tocilari, dar pot fi si mai multe lucruri de unde ei deduc acest lucru:stilul de viata, imbracamintea, comportament si multe altele.
Tu nu trebuie sa-ti faci griji deoarece pentru a nu mai deveni tocilara in ochi lor inseamna sa nu excelezi la scoala si cred ca nu iti convine, asa-i?
Ce-l mai bine e sa te simti tu bine si dovedestele ca asa cum esti tu etichetata tocilara te poti distra si gata, foarte simplu .
Fii atenta: tu nu trebuie sa dai explicatii nimanui dar stiu ca iti e aiurea cand toti te considera tocilara si tu de fapt nu esti si stiu ca simti nevoia sa le spui sa le clarifici ca sa zic asa ca nu esti tocilara asa ca iti dau un sfat:spune-le tuturor celor care simti tu ca asa te considera sau care ti-au spus ca te considera tocilara, spune-le ca tu de mica ai invatat si ca numai exersand te-ai dezvoltat mintal adica vreau sa spun ca tu de mica l citeai pe toate la timpul lor si atunci ti-ai dezvoltat gandirea adica captezi mult mai bine informatiile pe care le primesti din mediul exterior ca sa zic asa intelegi? Dar eu sunt de parere ca tu trebuie sa ii lasi in pace caci daca inveti pentru tin invati si o sa vezi ca o sa-ti fie de folos iti spun din propria experienta toate astea
Bastiorosz întreabă: