Traditional romanesti(inregistrate la OSIM),ar fi cam putine,depinzand si de regiuni:magiunul de prune de Topoloveni,in curand micii.Dar,altele specifice,care se fac la noi,ar fi tochitura,parjoalele(au si turcii dar se numesc altfel si nu compozitia noastra),sarmalele(au si bulgarii,dar numai cu orez),poale in brau(zona moldovei),ciorba cu burta,carnatii de Plescoi, carnatii sangerete(parca specifici Ardealului), alivenci(o prajitura cu malai si branza vai), bulz cu branza.Dar, mai cauta pe GOOGLE specificand cuvintele: mancare+traditionala+romanesti.
Mamaliga, sarmale in foi de varza, pulpe de pui in mujdei de usturoi...P.s. poalele-n brau sunt mai des intalnite in Republica Moldova.
Mamaliguta cu branza si smantana, ciorba de burta, branzoaica, poale-n brau, tochitura... sunt multe tare. uite un site pe care poti gasi mai multe :http://www.reteteculinare.ro/romanesti/mancaruri_cu_carne/ :)
Depinde din ce zona geografica faci parte. Totusi in general intalnim " ciorba de perisoare, ciorba de galuste, ardeii umpluti,chiftelele,zagusca,tocanitza, placinta, pasca, drobul iar la dulciuri intalnim clatitele, gogosile, dulceturile din diverse fructe, tartele...Hmmmm, sper ca te-am ajutat.
Kid_4219 întreabă: