| anonim637 a întrebat:

Sunt agresata sexual si simt ca e vina mea, poate chiar e.
Nu pot nimic prea "revealing". De exemplu, purtam un tricou larg si niste pantaloni nu chiar scurti, pana la genunchi, cand era sa fiu violata.
Stau in casa cu persoana care ma agreseaza sexual, e bunicul meu.
Are momente cand zice ca ma va duce nu stiu unde doar eu cu el. Ma jur ca imi este frica. Nu am cum sa spun nu, pentru ca mama sigur ma va obliga sa merg. (mama nu ma crede desi uneori vede, ea crede ca e normal ca bunicul tau sa te atinga si pupe in diferite zone ale corpului)
sincer nici nu stiu ce sa mai fac.
Ma bate gandul sa fug de acasa, sa ma apuc de fumat. Sa ma distrug in toate felurile posibile.
Daca fug de acasa, am unde sa merg, deci asta nu e o problema mare.
Simt ca e vina mea. Am 14 ani, imi e frica. Daca imi face ceva? In fiecare dimineata ma trezesc cu frica asta si m-am saturat.

4 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Agresiunea si violul nu au scuze! Nu este vina ta pentru ceea ce se intampla. Nu lasa lucrurile asa si nu incerca sa te invinovatesti si sa iti faci rau. Cauta ajutor la alte rude din familie si in cazul in care ramai singura acasa, desi as recomanda sa nu se intample asta, mai bine iesi cu prietenii, nu sta in preajma bunicului tau, nu ramane in camera cu el, mananca im camera ta sau o alta camera in care poti ramane singura iar daca poti incuia usa ar fi perfect. Suna la politie daca se atinge de tine.

| AnotherGirl a răspuns:

Draga mea, nimic din ceea ce ți se întâmplă nu este din vina ta. Un viol este întotdeauna vina abuzatorului, niciodată a victimei. Nu ai niciun adult care să te creadă și să te poată ajuta? Un unchi, o mătușă, un profesor de la școală, psihologul școlii etc?

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este vina ta, agresorilor sexuali si violatorilor le lispesc niste bariere morale.
Daca ai rude mai intelegatoare, cu capul pe umeri, le pot explica situatia, sau chiar si daca cunosti niste vecini mai intelegatori deoarece mama ta pare parte din problema.
Mama sta cu tine si bunicul? Daca nu, explica-i inca o data situatia pe un ton foarte serios iar daca tot nu te crede si bunicul tau te atinge/saruta in zonele intime sau chiar daca te ameninta te duci/suni direct la politie sau rogi pe cineva sa o faca. Nu stiu totusi care vor fi urmarile dar oricum este mai bine decat alternativa.
De plecat de acasa nu o sa ajute deoarece esti minora, fumatul nici atat. De fapt la cea mai mica amenintare poti pleca dar doar daca ai un loc sigur in care sa stai o perioada, pana te cauta politia moment in care le explici situatia, sau dupa cum am mai spus daca vrei sa pleci de acasa te duci mai bine la politie.
La tentativa de viol ai contactat autoritatile? Daca nu, si a fost destul de recent fa-o. Urmarile nu pot fi mai rele decat ceea ce simti acum.