| andrei_6254 a întrebat:

Sunt baiat am 15 ani si sunt un pic cam timid. cum as putea sa scap de timiditate?

9 răspunsuri:
| Contrast a răspuns:

Personal nu am studiat aceasta problema, dar cineva de curand a deschis aceasta tema, sper sa te ajute:

http://www.tpu.ro/......ercand-sa/
Sa ai incredere in tine, valorezi mai mult decat multi dintre noi!

| Vizitiul a răspuns:

N-o sa scapi pentru ca-ti doresti, schimbarea va intervenii de la sine o data cu trecerea timpului. O sa apara schimbari la nivel de mentalitate si toate cele.

| Bianca_9620 a răspuns:

Daca e un pic nu e nimic unora fete chiar le place baieti putin timizi tongue deci nu e nimic rau sa fi timid

| Ceva ciudat. a răspuns:

Timiditatea e un lucru de care nu poti sa scapi. [Cel putin dupa parerea mea]. Dar anturajul de poate face undori sa-ti schimbi atitudinea astfel incat sa arati ca esti mai tupeist.

| °º•●-♫-aLЭxeL-♫-●•º° a răspuns:

Frate parerea mea gandeste la ce esti mai timid si incearca si iti faci curaj de ex daca e sa te cmb cu cineva incearca sa mergi cu ea si cand e momentul zio in fata iti va bate tare inimahappydar poti sa o facitonguehappybafta

| hhk a răspuns:

Vorbeste pentru inceput pe mess cu fete pe care nu le cunosti, un fel de blind date, iar dupa ce iti mai dai drumul incepi sa vorbesti cu prietene, colege de clasa, adica fara sa incerci sa le combini. Incet incet o sa-si faca efectul si o sa-ti dai seama ce trebuie sa faci. Si eu am avut aceeasi problema, dar dupa prima incercare sa cuceresc o fata(total esuatalaughing) am inceput sa vorbesc din nou cu ea si acum suntem prieteni foarte buni. Comunicarea e primordiala. Trebuie doar sa stii sa conduci discutia spre ceva interesant pentru ambii participanti. Sper ca la partea feminina te-ai referit cu timiditatea caci altfel sfaturile mele nu prea isi au rostul.

| Gxgdark a răspuns:

Simplu... te gandesti ca ai o viata si cu timiditatea nu rezolvi nimc o sa ajungi la o varsta la care vei regreta ca nu ai fost mai curajos.ridica capul sus pieptul in fata si asa iti vei rezolva mereu problemele dar nu uita de respectbig grin

| Doddel a răspuns:

Bea o vodka

| Bacemi a răspuns:

Am pus recent o intrebare pe tema asta si acolo poti vedea diverse pareri legate de timiditate. Totodata intrebarea in sine cuprinde punctul meu de vedere si anumite link-uri utile. Eu vad raspunsul in primul rand in 2 actiuni pe termen lung. Acest proces de a scapa de timiditate e complex si de lunga durata. Trebuie sa faci pasi mici dar siguri. Dupa cum spuneam insa nu e chiar asa rau sa fii timid pentru ca astfel esti ceva mai atent si inveti din greselile altora.

1 ) In primul rand e important sa refuzi vreun anturaj nefast. Toti acei oameni care ti se pare superficiali trebuie sa dispara. Aici nu vorbim de a accepta. E vorba de a placea. Deci trebuie sa ai in jurul tau doar oameni alaturi de care te simti bine. Cei care sunt o prezenta placuta si te fac sa te simti bine in pielea ta, fara sa fii nevoit sa iti pui vreo masca. Incearca sa vezi care sunt aceste persoane printre cunoscuti. Poate un coleg, poate un vecin, poate un profesor ( de ce nu? ). Important este sa incerci sa te apropii de aceste persoane. Ele vazand ca esti timid se poate sa nu interactioneze cu tine crezand ca daca o fac te vor afecta. Fa tu primul pas. Arata ca iti place prezenta lor. Si incearca sa aveti o relatie placuta. Sa va imprieteniti.

2 ) Sa cunosti multe persoane de sex opus. Trebuie sa interactionezi des cu fete. Cauta motive. Intreaba o colega ceva din lectie. Intreaba o fata cat e ceasul. Comunicarea e cheia. Incearca si ai sa vezi ca vei prinde curaj odata ce vezi ca nu se intampla nimic rau. Daca nu indraznesti sa vorbesti fetelor pe care le cunosti poti vorbi cu fetele in mod virtual. Astfel stii ca daca nu merge nu mai vorbesti cu persoana respectiva si gata. Nu vei fi nevoit sa dai ochii zi de zi cu ea daca o dai in bara. O solutie buna este sa devii cel mai bun prieten al site-urilor de socializare. Si poti observa din umbra cum gandesc fetele. Daca vezi vreo fata care gandeste asa cum iti place tie incearca sa ceri un id. Apoi incearca sa o cunosti mai bine. Vezi daca aveti ceva in comun. Cauta sa va imprieteniti. N-ai ce pierde. Nici ea nu are ce pierde. Gasesti si fete superficiale. Le ocolesti. Dar in timp vei gasi si fete deosebite. Eu stiu ca am gasit.

Nu e ceva ce faci de azi pe maine. Trebuie sa ai rabdare si sa intelegi ca merita efortul. Da fa asta si iti garantez ca vei fi mult mai curajos. Trebuie sa inveti sa fii sincer cu tine. Asta e foarte important. Astfel vei atrage persoanele deosebite si vei face persoanele rautacioase sa te ocoleasca. Va fi greu la inceput pentru ca vei observa ca odata ce renunti la persoanele rautacioase vei ramane cu foarte putini prieteni sau poate chiar niciunul. Dar nu trebuie sa disperi. Nu vei cauta ceva ce nu poate fi gasit. Exista persoane deosebite. Poti gasi prieteni adevarati. Trebuie insa ca tu sa iti doresti cu adevarat asta.

Trebuie ca aceasta vorba sa iti fie lege : "Cu cît eşti mai înţelept, cu atît îţi dai mai bine seama că pe lume există mulţi oameni deosebiţi. Oamenii de duzină nu observă nici o deosebire între semenii lor."