anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt baiat, am 16 ani,si de cât va timp am început să am niște fricii,inexplicabile,de ex când merg la școală mă i-a o stare rece și tremurat,si ceață si imi este frică să nu se i-a cineva de mine,deoarece majoritatea își bat joc de mine,di dacă s-ar lua cineva de mine,nu știu ce mă apucă că sunt complet înghețat fără curaj, si acasă dispare complet această frică.Eu de vreo 5 ani am început sa sufăr de TOC și de atunci mă tot macină gânduri,pleacă unele vin altele????, nu știu de ce îmi este frică să nu fiu bătut de vreo față,zic asta deoarece am mai fost jignit și eu stăteam liniștit și ingnoram,frică asta nu o înțeleg,si tot am impresia ca sunt slab fizic, chiar dacă eu la 59 kg ridic peste 100kg, si am pus la skandenberg persoane și de 120-135 kg,tot am aceste frici. Sunt complet distrus de aceste frici,si eu în mintea mea îmi spun că mai bine aș muri deoarece simt ca ma înnebunesc, si dacă vreau sa fac un hobby astăzi am atracție mâine nu mai am și cred că totul este degeaba.La școală învăț tot mai prost din clasa 7, până acum la liceu, nu mai am atracție la nimic.Va rog frumos să îmi dați un răspuns! Mulțumesc????

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Spune i Tatalui nostru ceresc tot ce simti si spune-i Lui cu voce tare Psalmii, mai ales Psalmul 23, 31, 46
Pune la persoana a 2-a pe cei care nu sunt deja ex Ps 46: Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoie "il transformi in - Tata drag tu ești adăpostul si sprijinul meu, care nu lipseste niciodata in nevoie, nici la școală nici oriunde merg" etc

| J3t a răspuns:

Eu cred ca pur și simplu nu crezi destul în tine...am trecut și eu prin faza aia, dacă vrei mi ar face placere sa vb pe telegram, dar chiar dacă nu te pasionează idea vreau sa știi ca e ceva temporar... Va trece cu timpul, sa nu îți bați capul prea mult ca nu trebuie crede-mă happy

| Bastiorosz a răspuns (pentru J3t):

Dar fricile?

| J3t a răspuns (pentru Bastiorosz):

Fricile sunt o lupta constanta...
Acum ai 16 ani și ai niște frici, la 20 vei avea altele, la 25 la fel... Cea ce contează este atitudinea ta, cum reacționezi.
Cu toți avem frici, cu puțini au curajul sa se lupte cu ele dar crede-mă ca răsplata este foarte mare dacă cel puțin te implici în loc sa te ascunzi de ele.
Nu te lăsa bătut de soartă indiferent de cât de mare ți se pare lupta, orice problema are cel puțin o soluție, dar creierul nostru este ca un copil mic, trebuie sa înveți sa îți controlezi emoțiile și mintea.
Ce ți-am scris pana acum este ceea ce am învățat cu greu de unu singur, dacă nu aș fi făcut-o as fi murit cu mulți ani în urmă... De mai multe ori...
Practic totul se rezuma la o aforisma:
È cine crede ca poate și cine crede ca nu poate, amândoi au dreptate.

| Anaareprune a răspuns:

Aceasta se numește anxietate sociala, știu e o senzație naspa dacă nu te simți deloc integrat în acel liceu te poți transfera ca să nu ramai cu sechele pe tot parcursul vieții tale din cauza unor cacati de copii, încearcă sa lucrezi la încrederea ta în sine și sa socializezi mai mult, este doar un sfat.

| Bastiorosz a răspuns (pentru Anaareprune):

La liceu, își tot bat joc de mine, niște colegi din clasele 5-8 care sunt cu mine în clasă, tot îmi zic :o su#i,, să îmi bag p#la in măta, gay, să îți dau la mu#e, cam așa sunt jignit fără motiv, si ajung să îmi pară rău că m-am născut.Ba mai mult le spune și altora ca- să își bată joc de mine, și făcând mișto de fotografiile mele de pe rețelele de socializare