| FataAmintirilor a întrebat:

Sunt boboaca :d. cum a fost la voi primele zile de liceu?

Răspuns Câştigător
| ShadeAdda a răspuns:

Pot spune ca de cand am intrat la liceu viata mea s-a schimbat radical: IN BINE! Sunt genul de persoana care are emotii atunci cand intalneste persoane noi, dar nu a fost cazul (lucru care ma mira). M-am imprietenit imediat cu 5 fete inca din prima zi de liceu. Apoi m-am acomodat si cu restul. Am avut noroc ca am intrat intr-o clasa cat de cat linistita si mai toti suntem niste aerieni visatori laughing Exista remarci enervante si usturatoare, dar si raspunsuri pe masura. La noi e asa: acum ne vine sa ne bagam unul pe celalalt in mormant, dupa 5 minute ne imbratisam si radem ca nebunii de parca nu s-a intamplat nimic \m/
Iti zic din start ca nimic nu va mai fi ca in gimnaziu. Multe se vor schimba: de la mentalitate la aspectul fizic. Vei gandi si vei vedea lucrurile diferit. Daca reusesti sa te impui din primele zile atunci ii vei tine pe toti la respect mereu. Prima impresie conteaza cel mai mult. Asa ca ceea ce trebuie tu sa faci este:
1. Sa fii PRIETENOASA!
2. Sa fii sociabila, sa dai idei si sa intri in grupuri care au persoane care te inteleg si care impart aceleasi hobby-uri ca tine (incepe cu muzica, apoi cu serialele, apoi cu cartile, apoi vorbeste despre materiile tale preferate, deschide subiecte amuzante si despre experientele tale personale din trecut, etc ca sa vezi cine reactioneaza bine la ceea ce vorbesti)
3. Sa NU iti faci dusmani. Ignora-i pe cei badarani si care nu par sa merite atentia ta, fiindca in final vei afla ca intr-adevar nu o merita.
4. Fii desteapta! Daca ai minte si te descurci la scoala, dovedeste-o in fata profesorilor si elevilor inca din primele ore de recapitulare. Acesta este ca un fel de amenintare pentru ceilalti in care le spui: Nu va puneti cu mine altfel o sa regretati. Desi nu pare asa, nu se vor lua niciodata de tine. Vor exista, desigur, discutii despre tine, dar nu vei avea probleme. Stii ca unii colegi nesuferiti se iau mereu de cei "slabi". Dar nu numai slabi din punct de vedere fizic, ci mai ales de cei slabi din punct de vedere PSIHIC. Dovedeste-le ca nu esti asa.
5. Comporta-te ca un egal fata de ceilalti. Sa nu te crezi niciodata superioara sau, cel putin, sa nu te comporti astfel fata de ceilalti, altfel iti vor intoarce spatele iar acest lucru nu este usor de reparat. Te vei simti singura si nu este bine DELOC.
6. Cel mai important: fii TU insati. Tine minte: prieteniile pe care le legi in timpul liceului sunt CELE MAI PRETIOASE SI MAI PURE DIN VIATA TA. Acum decizi cine iti este prieten adevarat sau nu. Si in viitor iti vei mai face prieteni (facultate, la munca) dar nu va fi la fel de stransa prietenia ca acum. Fa-ti cat mai multi prieteni! Fiindca acestia sunt cei care te vor cunoaste cu adevarat. Si, la urma urmei, veti petrece 4 ani impreuna. De ce sa nu-i faci sa para de neuitat? happy Vei avea nevoie de amici, la bine si la rau. Te vei duce la filme, veti copia temele unii de la altii, vei incerca sa dai sfaturi cat mai bune, vei suna colegi atunci cand nu stii vreo lectie sau invers, veti trimite muzica/poze pe telefon unul altuia pe sub banca, veti face glume si veti rade impreuna, etc. laughing
Sper ca am ajutat!winking

8 răspunsuri:
| AOLEVRIC a răspuns:

E usor, te acomodezi repede. Trebuie sa fii cat mai prietenos si implicat [ sa nu iti faci dusmani].

| simplu0 a răspuns:

Eu am fost cam timida si nu am reusit sa ma integrez prea bine, dar tu trebuie sa fii cat mai prietenoasa si sa nu te certi cu nimeni ca asa toti se intorc impotriva ta, mai ales daca nu cunosti pe nimeni de acolo o sa fie tare aiurea. Trebuie sa te implici cat mai mult pentru ca sa te acomodezi.

| vali4789 a răspuns:

Cei de clasa a 12-a te vor da afara din scoala iar cand vei vrea sa intri te vor pune sa reciti plugusoru.Il sti intri.Nu-l sti, stai afara.

| CrazzyCokeXD a răspuns:

Vali rolling on the floor)) la mine a fost mai ciudat pentru ca cam jumatate din clasa se stiau intre ei oricum cel mai bine e sa fii prietenos o sa iti faci multi prieteni noi!

| mroxana a răspuns:

Cele mai frumoase happy sa tii minte absolut fiecare moment, pentru ca iti va fi dorwinking sa te acomodezi repede la scoala si cu colegii, sa fi atenta cu celelalte fete sa nu isi faca o impresie rea despre tine, am patit'o si eu laughing O sa-ti placa happy Succes!

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Simteam ca trebuie sa le dau foc tuturor celor aflati in incinta clasei din care faceam parte. Oribil, cocalari si cocalarese pe unde vedeai cu ochii.

| thegatekeeper a răspuns:

In cazul meu a fost dezgustator si deprimant, pe de o parte fiindca am fost repartizat in clasa gresita, iar pe de alta parte datorita atmosferei si persoanelor, la o prima impresie (care s-a dovedit foarte repede a fi cea corecta). Dar daca esti o persoana care se integreaza repede, sociabila si prietenoasa, nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme. Iti vei face macar 2-3 prieteni, probabil.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Groaznic.Nu i-am suportat din prima clipa in care i-am vazut, nici acum nu-mi sunt prea dragi.